JAPANSKA INVESTICIJA

Toyota uložila 180 milijuna eura i zaposlila 1600 radnika u tvornici u Češkoj

Ovo je druga Toyotina tvornica u Europi (jedna u Francuskoj) koja proizvodi Europski automobil 2021. godine - Yaris
 Toyota

Tvornica Toyota Motor Manufacturing Czech (TMMCZ) u svom proizvodnom pogonu u češkom gradu Kolinu započela je proizvodnju Yarisa – modela koji nosi titulu Europskog automobila 2021. godine. Time je TMMCZ postala druga europska tvornica (uz tvornicu u Francuskoj) koja proizvodi Toyota Yaris.

Toyota je u tvornicu u Češkoj uložila više od 180 milijuna eura, transformirajući ju za proizvodnju vozila A i B segmenta koja su konstruirana na platformi Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture TNGA). Kapacitet tvornice sada je proširen, a uvedene su tri smjene za povećanje proizvodnje Yarisa te modela Aygo X planirano za 2022. godini.

image
Toyota

“U posljednje tri godine izgradili smo nove proizvodne prostore, postavili nove logističke rute, instalirali novu tehnologiju i što je najvažnije, zaposlili gotovo 1600 novih zaposlenika. Također bih želio izraziti zahvalnost našim vrijednim dobavljačima i vanjskim partnerima u regiji na njihovoj velikoj suradnji i kontinuiranoj podršci”, rekao je Koreatsu Aoki, predsjednik TMMCZ-a.

Toyotina investicija također omogućuje proizvodnju hibridnih električnih vozila u tvornici u Češkoj. To odražava uspjeh Yarisa hibrida, koji predstavlja 80% Yarisovog prodajnog miksa u Europi. Hibridni električni pogoni za tvornice u Češkoj i Francuskoj proizvode se u Toyota Motor Manufacturing Poland (Poljska).

“Ovo predstavlja uzbudljiv korak naprijed za budućnost TMMCZ-a jer počinje proizvoditi naš najprodavaniji automobil u Europi. Toyotin europski cilj prodaje do 2025. godine je 1,5 milijuna vozila, a Yaris će igrati ključnu ulogu u postizanju tog cilja. Uvođenje TNGA i hibridnih pogonskih sklopova u TMMCZ u skladu je s našom strategijom ”, rekao je Marvin Cooke, izvršni potpredsjednik proizvodnje Toyota Motor Europe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2023 17:46