NOVITET

TOYOTA YARIS Zatezanje bora za gradski model

Osim osvježenog izgleda po uzoru na manji Aygo, veći zahvati na mehanici nisu bili nužni
 FOTO: Toyota

Toyota je prikazala prve službene fotografije redizajnirane izvedbe modela Yaris. Budući da je ovaj japanski model prošlu godinu završio među deset najprodavanijih automobila u Europi, veći zahvati na dizajnu i mehanici logično su izostali.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Novi Yaris vizualnu inspiraciju vuče iz nove generacije najmanjeg modela u ponudi - Ayga, što znači da prednjim dijelom dominira masivna maska hladnjaka, kao i estetski motiv u obliku slova X. Dorađeni su i farovi koji uz novi oblik nude i atraktivna LED svjetla. Novosti straga uključuju drukčiji oblik branika, difuzor, dizajn pozicije za registarske pločice, a kupcima će na raspolaganju biti i LED tehnologija u stop-svjetlima. Među opcijama su i četiri nove vrste aluminijskih naplataka u dimenzijama 15 i 16 inča.

U kabini su korišteni kvalitetniji i mekaniji materijali, a uz nove boje, važna novost je dizanje središnje konzole za 23 mm te skraćivanje ručice mjenjača za 30 mm. Japanci tvrde da je i podvozje prilično unaprijeđeno, zbog čega bi vožnja u Yarisu trebala biti još udobnija. Ponudu motora i dalje čine dva benzinca (1.0 sa 69 KS i 1.33 sa 100 KS) i jedan dizelaš (1.4 D-4D sa 90 KS) dok je ekološki osviještenim kupcima dostupna hibridna izvedba Yarisa s ukupnom snagom od 100 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 22:55