NOVO DOBA

Tradicija na testu: Bentley planira do 2026. godine prodavati samo hibridne i električne modele

Kako sada stvari prvi PHEV model dolazi jako brzo, dok je prvi potpuno električni model zakazan za 2025. godinu
Flying Spur

Elektrifikacija postaje sve učestalija i uobičajena među proizvođačima automobila. Sa sve strožim propisima vezanim za emisije štetnih plinova i uz neke države, poput Velike Britanije, koje planiraju potpuno zabraniti automobile s motorima na unutrašnje izgaranje u nekom trenutku nije ni čudo što sve veći broj proizvođača u svojim planovima navode agresivnu elektrifikaciju.

Novi na listi je i Bentley koji je ovaj tjedan objavio da će fokus tvrtke biti na istraživanju i razvoju održivih i recikličnih električnih automobila. Velika Britanija je realtivno nedavno donijela zakon da svi proizvođači automobila trebaju do 2030. prestati s proizvodnjom benzinskih i dizelskih automobila.

image
Continental GT

Svi koji zakasne prilagoditi svoje poslovanje ovom zakonu očekuju visoke kazne. S obzirom da je Bentley dio VW Grupa za očekivati je da će profitirati od sinergije koju dijeli s Audijem i Porscheom koji su već duboko zašli u teritorij elektrifikacije.

U bližoj budućnosti može se očekivati da će novi modeli Bentleya, a pogotovo najavljvani elektrificirani modeli dijeliti platformu i tehnologiju s ostalim brendovima iz VW Grupe zbog smanjenja troškova. Kako sada stvari prvi PHEV model dolazi jako brzo i najverojatnije će biti elektrificirana verzija poznatog Continental GT-a, dok je prvi potpuno električni model zakazan za 2025. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:36