MUKE PO ELEKTRIČARIMA

'TRČALI PRED RUDO', PA IH STIGLI PROBLEMI I DODATNI TROŠKOVI Nakon Mercedesa, i Jaguar će morati smanjiti proizvodnju svog električara, evo i zašto...

 
 Jaguar Land Rover

Iako su svi proizvođači naveliko najavljivali masovne proizvodnje električnih modela i razvojni smjer u kojem će električni modeli činiti većinu portfelja, čini se kako stvari ipak nisu tako jednostavne.

Naime, unatoč želji, to će jednostavno biti teško izvedivo. Nakon što je Mercedes prije nekoliko tjedana objavio kako ima problema sa opskrbom baterijama za svoj prvi električni SUV EQC zbog čega će planirana proizvodnja doslovno biti prepolovljena, isti problem sada imaju u Jaguari.

Jaguar

Proizvodnja dobitnika nagrade Europe Car Of The Year, Jaguara I-Pace, također će biti pogođena upravo zbog problema s opskrbom baterijama, prenosi portal This is Money.

Tvornica u Grazu stoga će morati revidirati planove i planiranje proizvodnje u spomenutom pogonu. Iz Jaguara napominju kako je riječ o „trenutnom i prolaznom” problemu, te kako ulažu napore kako bi minimalizirali utjecaj na krajnje kupce.

Baterije za I-Pace dobavljaju se od korejske kompanije LG Chem. I dok neki tvrde kako bi ovo moglo biti povezano s koronavirusom (iako iz Jaguara nisu objavili razlog), čini se kako to nije slučaj budući da se LG Chem baterije za I-Pace proizvode u Poljskoj.

Jaguar

Čini se kako se proizvođači još moraju „uigrati” i kako naglo povećanje proizvodnje rezultira „manjom” pojedinih komponenti kao što su baterije koji su naravno neophodne. Pitamo se kakva će tek situacija biti po pitanju (nedovoljno razvijene) infrastrukture.

Jaguar Land Rover

Uz sve spomenute probleme, vlasti u Velikoj Britaniji žele do 2035. godine u potpunosti zabraniti prodaju dizelskih, benzinskih i hibridnih izvedbi! To je izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama, a mnogi se slažu kako takvo što nije izvedivo budući da infrastruktura jednostavno neće moći pratiti takva kretanja na tržištu.

Osim toga, čini se kako će proizvođačima trebati neko vrijeme da usklade cijeli proizvodni proces električara koji je i za njih svojevrsna novost, što pokazuju ove situacije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:50