TRI MODELA U TOP 10

Treću godinu zaredom: Vozači ove japanske marke najčešće dobivaju kazne za prebrzu vožnju

Insurify je analizirao podatke o prekoračenjima brzine u odnosu na 393 modela vozila, te utvrdio koji modeli najčešće dobivaju kazne
Mjerenje brzine, SAD
 Profimedia

Insurify, američka web kompanija koja se bavi uspoređivanjem automobilskih osiguranja, analizirala je podatke o prekoračenjima brzine u odnosu na 393 modela vozila, te utvrdila koji vozači automobila imaju 'najtežu nogu' na gasu.

image
Subaru WRX STI
Subaru

Model koji u SAD-u najčešće dobiva kazne za prebrzu vožnju je Subaru WRX, i to treću godinu zaredom. Još je zanimljivija činjenica da se Subaru na top 10 listi pojavljuje tri puta, sa svoja tri modela – WRX-om, BRZ-om i Imprezom.

image
Modeli automobila s najviše kazni za prebrzu vožnju, SAD
Insurify

Prema podacima, 18,8 posto vozača WRX-a ima barem jednu kaznu za prekoračenje ograničenja brzine, što nije usporedivo s državnim prosjekom od 9,59 posto. Hyundai Grupa je također vrlo dobro zastupljena na navedenom popisu – u prvih 10 pojavljuje se Hyundai Genesis Coupe (17,72 posto) i Kia Stinger (16,58 posto) i Hyundai Veloster (14,65 posto).

image
Kia Stinger GT-Line
Kia

Očekivano, i Volkswagen Golf GTI pronašao je svoje mjesto na popisu, iako smo očekivali i bolje s osvojenim osmim mjestom i 14,95 posto. Ne čudi ni činjenica da su pet od deset automobila na popisu sportski automobili.

image
Volkswagen Golf GTI Clubsport
Volkswagen AG

Štoviše, Insurify napominje kako su maloprodajne cijene svih navedenih automobila niže od nacionalnog prosjeka od 41.044 američkih dolara (267.000 kuna), čime bi se veći broj kazni mogao objasniti činjenicom da ih jednostavno ima više na ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2022 10:14