SVJETSKA PREMIJERA

Video: Ima sve sastojke za guštanje za volanom! Subaru pokazao novi BRZ s boxerom od 230 KS

Motor je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a snaga se prenosi na stražnje kotače - prava stara škola
Subaru BRZ coupe
 Subaru

Subaru je na pisti Thermal Club u kalifornijskom Thermalu predstavio potpuno novi sportski coupe BRZ. Recept kod druge generacije je isti kao i kod prve. Suprotno trendovima sve težih SUV vozila kojima se loše upravlja, novi je BRZ ima malu masu, ultra nisko težište, precizno upravljanje i praktičnost s 2+2 sjedenjem.

Konstrukcijski, novi BRZ sada ima okvir karoserije s 50 posto boljom torzijskom čvrstoćom od prethodnog modela, masu od 1315 kg, novi atmosferski boxer motor i jednak fokus na performanse i užitak u vožnji kao i ranije.

Novi 4-cilindarski atmosferski 2,4-litreni boxer motor pritom postiže 230 KS i najveći okretni moment od 250 Nm, a crveno polje na brojaču okretaja počinje na 7000/min. Motor je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a snaga se prenosi na stražnje kotače - prava stara škola! Doduše, dostupan je i 6-stupanjski automatik, ali diferencijal s ograničenim proklizavanjem zato uvijek dolazi serijski.

image
Subaru BRZ
Subaru

Novi BRZ, međutim, ne žrtvuje ni svakodnevnu udobnost, nudeći korisni prtljažni prostor za stvari dok je i ovjes zadovoljavajuće komotan za svakodnevnu uporabu.

Kad smo kod unutrašnjosti, Subaru BRZ je dobio potpuno novu instrumentnu ploču usmjerenu na vozača, sa svim modernim značajkama koje biste mogli zatražiti. Instrumenti su digitalni s novim 7-inčnim zaslonom s dominantnim brojačem okretaja i brzinomjerom.

image
Subaru BRZ
Subaru

Lijevo od tahometra, vozači mogu sami konfigurirati koje će se još informacije prikazivati od brojnih funkcija nadzora motora i vožnje. Središnji zaslon od 8 inča osjetljiv na dodir sadrži Subaru Starlink Informacijsko-zabavni sustav kao i Android Auto, Apple CarPlay te još mnogo toga, dok skuplji paket opreme uključuju i telematiku.

image
Subaru BRZ
Subaru

U usporedbi s prethodnikom, novi Subaru BRZ je 30 mm duži, ima istu širinu, ali je i 10 mm niži. Međuosovinski razmak mjeri 2575 mm što je 5 mm dulje nego kod prethodnog modela.

image
Subaru BRZ
Subaru

Subaru u ovom trenutku nije otkrio podatke o ubrzanju i ostalim performansama, ali je detaljno predstavio novi sustav kontrole stabilnosti modela. Redizajnirani VSC ovjes nudi izbor između pet različitih postavki kao i potpuno isključivanje kontrole proklizavanja.

image
Subaru BRZ
Subaru

Novi sportski Subaru u proizvodnju kreće u tvornici Gunma u Japanu i stiže dogodine, vjerojatno kao i njegov blizanac - buduća Toyota GT86.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:52