ZADOVOLJNO TRLJA RUKE

TRGOVAC FORDA PONOVO PODIJELIO AMERIKU I ove godine uz kupnju vozila u kampanji 'Bog, oružje i Amerika' poklanja pušku, američku zastavu i Bibliju!

 
 Facebook

Kako bi prodali što više automobila trgovci imaju najrazličitije taktike kako bi potaknuli interes kod kupaca i privukli ih baš u njihov salon i to nije ništa novo.

Jesen u Americi pak, je vrijeme kad se već treba rješavati zaliha, pa Amerikanci često čekaju to doba godine i procjenjuju gdje bi što bolje prošli prilikom nabave novog ili rabljenog automobila ili kamioneta.

Tako je jedan vlasnik salona Forda iz Južne Karoline na valu prošlogodišnjeg uspjeha i ove godine pokrenuo kontroverznu kampanju "Bog, oružje i Amerika" koja je odmah uzburkala duhove.

Facebook

Naime, salon "Carolina Ford" ponovo igra na kartu američkog patriotizma pa svim kupcima uz kupnju poklanja bibliju, američku zastavu i pušku Smith & Wesson, a s obzirom na brojne slučajeve i masovna ubojstva naoružanih pojedinaca po školama, trgovinskim centrima i sveučilištima po Americi, njegova kampanja opet ne nailazi svugdje na plodno tlo.

Međutim, generalni direktor Caroline Ford, Derrick Hughes, kaže da ne ubija oružje nego ljudi, a za The Detroit Free Press je rekao kako je ta kampanja bila hit kod kupaca prošle godine te da su se gotovo u potpunosti riješili zaliha.

Njegova ponuda se odnosi na nova i rabljena vozila, a rekao je da kupci u akciji koja traje sve do početka listopada ponovo kupuju sve - od rabljenih Dodgea do novih kamioneta Ford F-150.

Reakcije na Facebook stranici Carolina Forda su svakakve, od hvaljenja do loših komentara poput "Dobrodošli na početak još jedne američke masovne pucnjave"...

Mnogi pritom tvrde da salon šalje političku poruku, no Hughes je izjavio - "Ne zauzimamo politički stav ni na koji način, u bilo kojem obliku ili obliku, već u našem zastupništvu rade domoljubi koje vjeruju u Ameriku i ovim putem svi zajedno pozdravljamo našu vojsku."

Dodao je i da kupci koji ne žele oružje, Bibliju ili "sveti barjak" dobivaju kupon u istoj vrijednosti koji mogu potrošiti u obližnjoj trgovini sportske opreme.

Isto vrijedi i za one koji ne prođu provjeru za kupovinu ili nošenje oružja - mogu cijelu obitelj opremiti sportskom robom za rekreaciju ili sport.

Ruralni dijelovi Sjedinjenih Država (a generalno na taj dio otpada velik dio države) izražavaju svoje domoljublje i ponosni su na američki Ustav koji dozvoljava držanje ili nošenje oružja (ovisno o državi) što smatraju "njihovim načinom života" i povijesnom ostavštinom. Pritom je riječ uglavnom o državama na jugu, zapadu i srednjem zapadu zemlje, baš poput Južne Karoline. Hughes ponovo trlja ruke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:56