Gore poput šibice

Tri osobe u Londonu izgubile život: Električni romobili postaju nerješiv problem

Broj požara na električnim biciklima i električnim skuterima u Londonu raste nevjerojatnom brzinom

Električni romobil (ilustracija)

 Vladimir Zuev/Alamy/Alamy/Profimedia

Električni romobili i bicikli postaju sve veći problem. Nakon niza nesreća, požara koje su izazvale baterije, ali i zabrana iznajmljivanja u europskim gradovima, zapovjednici londonske vatrogasne postrojbe izdali su priopćenje u kojem pozivaju ljude na oprez.

Vatrogasci su napomenuli da broj požara na električnim biciklima i električnim skuterima u Londonu raste nevjerojatnom brzinom - piše britanski Express.

image

Električni romobili (ilustracija)

Profimedia

‘Londonski vatrogasci su u prvih osam mjeseci ove godine imali više intervencija na električnim biciklima i romobilima nego u cijeloj 2022. godini.

Valja napomenuti da su električni bicikli postali najveći problem.

Do kraja kolovoza, ekipe su gasile 104 požara na električnim biciklima te 19 požara na električnim romobilima. Usporedbe radi, tokom cijele prošle godine imali smo ukupno 116 takvih slučaja. 

Nažalost, u prvih osam mjeseci tri su osobe izgubile život u požarima za koje se vjeruje da su uzrokovani kvarom baterije električnog bicikla, dok je 51 osoba ozlijeđena.

Stoga apeliramo na korisnike da budu pažljivi jer se električni bicikli i romobili mogu nevjerojatno brzo zapaliti ako se njihove baterije pokvare ili oštete‘ - stoji u priopćenju zapovjednika vatrogasne postrojbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 14:17