BRUTALNI BAVARCI

TRKAĆA STAZA JE NJIHOV DOM: BMW predstavio X5 i X6 M Competition modele sa 625 KS koji voze do gotovo 300 km/h!

 

I dok smo na salonu automobila u Frankfurtu imali prilike prvi puta vidjeti novi X6, u BMW-u su već sada, nekoliko tjedana nakon sajma, odlučili predstaviti paprenu M i M Competition verziju.

A pritom su uz X6 prikazali i obje paprene verzije modela X5. Jasno, jedan od razloga je taj što je salon automobila u Los Angelesu također blizu (krajem studenog), pa je jasno kako će ovi modeli biti glavne zvijezde BMW štanda na spomenutom salonu.

Foto: BMW

Kao što se očekivalo, ispod poklopca se nalazi 4,4-litreni twin-turbo motor snage 600 KS u M verziji, odnosno 625 KS u Competition izvedbama. Ubrzanje do stotke je impresivno – „običnim” M verzijama treba 3,9 sekundi, dok Competition izvedbe stotku hvataju za samo 3,8 sekundi!

To je teritorij koji je donedavno bio rezerviran za sportske i supersportske automobile, a sada takve brojke postižu ovi papreni SUV modeli. Maksimalna brzina je jednako impresivna. Uz opcijski M Driver's paket moguće je postići 290 km/h! Spomenuta snaga prenosi se putem ZF-ovog 8-stupanjskog automatika na sve kotače.

BMW X6M

Vizualno se M modeli ističu agresivnijim odbojnicima s velikim usisnicima za zrak, širim blatobranima koji su u boji karoserije, masivnim 21-inčnim naplacima naprijed i 22-inčnim straga (standardno u Competition izvedbama), fiksnim spojlerom, difuzorom i novim M ispušnim sustavom.

BMW X5M

U unutrašnjost u oči odmah upada M Sport upravljač s posebnim prekidačima za odabir načina vožnje, a u odnosu na standardne modele tu su digitalni kokpit s M Sport prikazima, M Sport sportska sjedala kao i head-up zaslon koji dolazi standardno. Vozač može birati između nekoliko načina vožnje, uključujući Road, Sport i Track. Treba spomenuti kako će biti dostupne i „M Individual special” boje, prvi put na X modelima.

BMW X6M

Premijera je zakazana za salon automobila u Los Angelesu, a sve verzije na tržište dolaze u travnju 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:38