CES LAS VEGAS

Turci imaju automobil na struju: Vlastito znanje i dizajn Pininfarine, to je TOGG TCSD!

Ostaje nejasno hoće li ova nova studija jednog dana biti serijski model, ili je riječ o samo izložbenom automobilu za CES

TOGG Transition Concept Smart Device

 TOGG

Najmlađi turski proizvođač automobila, TOGG, na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavio je svoje novo konceptualno vozilo. Turska kompanija je udružila snage s Pininfarinom kako bi razvila takozvani Transition Concept Smart Device. Da, prilično čudno ime...

image

TOGG Transition Concept Smart Device

TOGG

Ostaje nejasno hoće li ova nova studija jednog dana biti serijski model, ili je riječ o samo izložbenom automobilu za CES, ali ono što znamo je da izgleda dobro. Koncept usvaja oblik velike limuzine/fastbacka s dobrim proporcijama i čistim jezikom dizajna. Prednji dio dijeli mnoge vizualne komponente s prvim proizvodnim modelom TOGG-a – C-SUV-om koji će se proizvoditi od sljedeće godine.

image

TOGG Transition Concept Smart Device

TOGG

Najzanimljivija značajka eksterijera je par stražnjih vrata koje se otvaraju u suprotnom smjeru. Kada se ona otvore, kabina otkriva svoj raspored s četiri sjedala sa svijetlim bojama i elektroničkim podešavanjem. Nadzornom pločom dominira masivni jednodijelni zaslon, kojeg pokreće ekosustav mobilnosti kako bi 'podržao širok raspon rješenja za mobilnost' koju TOGG naziva 'UseCase Mobility'.

image

TOGG Transition Concept Smart Device

TOGG

'Dvije strelice u dizajnu logotipa predstavljaju spoj Istoka i Zapada, tvoreći dragi kamen u središtu', dodao je Gurcan Karakas, izvršni direktor TOGG-a. 'Osim toga, naš logotip naglašava da je TOGG tehnološka tvrtka koja povezuje tehnologiju i ljude danas i sutra kroz svoja rješenja mobilnosti koja poboljšavaju život'.

image

TOGG Transition Concept Smart Device

TOGG

Transition Concept Smart Device nije jedina Pininfarinina tvorevina koja je izložena na CES-u. VinFast, vijetnamski proizvođač automobila koji uskoro planira početi prodavati EV-ove u SAD-u, predstavio je dva simulatora koje je također razvio Pininfarinin dizajnerski tim. Uz njih su VF e35 i VF e36, koji su prvi put predstavljeni na LA Auto Showu prošle godine, a također ih je dizajnirala Pininfarina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:28