SVAKA ČAST NA TRUDU

U GARAŽI SKLEPAO LAMBORGHINI COUNTACH ZA SIROMAŠNE 'Nisam imao novac za original pa sam si ga sam izradio. Sad se napokon kao car vozim u autu snova!'

 
 Reddit

Brojni ljubitelji automobila nerijetko su se našli u situacijama da u daljini ugledaju neki željeni sportski automobil ili oldtimer, a kad su se približili, zapravo su shvatili da je riječ o lošoj replici ili nekom drugom automobilu.

Jedan takav primjerak nedavno je uhvaćen i na ulicama Nevade, a riječ je o replici Lamborghinija Countacha i to kakvoj! Iako iz daljine izgleda kao pravi superautomobil, izbliza se tek vidi da je to zapravo loša replika koja se jedva drži na foliji i ljepljivim trakama.

Ovakve replike talijanskih superautomobila najčešće se baziraju na Toyotinim modelima MR2 ili na američkom modelu Pontiac Fiero. No navedeni primjerak očigledno je koristio Fiero kao bazu jer su na njemu specifični aluminijski naplatci s malog američkog sportaša.

Reddit

Zanimljivo je da si je vlasnik ovog „Countacha“ zapravo dao i podosta truda jer je, za razliku od drugih lošijih replika, napravio vrlo slične linije legendarnom Lamborghiniju. Čak je ugradio i vrata koja se otvaraju prema gore, ali završna obrada je poprilično loša.

Na fotografijama je vidljivo da se brojni dodaci automobila jedva drže na ljepljivim trakama i crnoj mat foliji, a sprijeda su vidljiva i pop-up svjetla koja izgledaju kao da će otpasti na prvoj rupi na cesti.

Reddit

Mnogi će reći da se ovakvim replikama zapravo „dira svetinja“, ali njihovim vlasnicima svakako treba odati počast za iznimno velik uložen trud i opću volju za pokretanjem takvih projekata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:19