PREMIJERA

U Hrvatskoj predstavljena redizajnirana BMW-ova serija 3 i specijalni model The 8 X Jeff Koons

The 8 X Jeff Koons je automobil iz serije od samo 99 primjeraka, a novi BMW serije 3 donosi promijenjen izgled i nove tehnologije

BMW Serija 3

 BMW

BMW je u Hrvatskoj ekskluzivno predstavio M850i xDrive Gran Coupé The 8 X Jeff Koons, maštoviti automobil iz strogo ograničene serije od 99 primjerka a te osvježeno izdanje dugoočekivane i najprodavanije BMW serije 3.

image

BMW The 8 X Jeff Koons

BMW

Specijalno izdanje atraktivne coupe-limuzine serije 8 je oslikao slavni umjetnik Jeff Koons u Pop art stilu koji je tipičan za njegove radove. The 8 X Jeff Koons je najsloženije dizajnirano vozilo u cijeloj BMW-ovoj povijesti.

image

BMW Serija 3

BMW

Umjetnikov rad na eksterijeru ovog modela uključuje više od 200 sati prilagođenog lakiranja s 11 različitih boja. Izvorni BMW 850i predstavljen je davne 1990. godine i u to doba je bio smatran jednim od najnaprednijih i najpoželjnijih automobila na svijetu.

image

BMW The 8 X Jeff Koons

BMW

Nova generacija u Jeff Koons izdanju možda nije za svakoga, no zbog posebnosti i ograničene proizvodnje postat će kolekcionarski primjerak. Jeff Koons, jedan od najutjecajnijih i kontroverznijih multimedijalnih umjetnika današnjice, tijekom svoje karijere bio je pionir novih pristupa “readymadeu”. Uvijek je testirao granice između napredne umjetnosti i masovne kulture te izazivao granice industrijske proizvodnje.

image

BMW Serija 3

BMW

“Moje izdanje BMW-a serije 8 moj je automobil iz snova!. Sportski je i blistav, ali i minimalistički i konceptualan. Na automobilu linije postaju sve veće na svom putu od haube prema prtljažniku, stvarajući osjećaj kretanja prema naprijed baš kao što to čini "POP" i elementi dizajna s potiskom pare.” - rekao je Jeff Koons.

image

BMW The 8 X Jeff Koons

BMW

Istodobno je predstavljen i nešto prizemniji BMW, redizajnirano izdanje serije 3. Nova “trojka” osim dosta prerađenog prednjeg i stražnjeg dijela donosi veliki zakrivljeni dvostruki zaslon u unutrašnjost s novim infotainment sustavom i intuitivnim glasovnim naredbama. Zbog njega iz unutrašnjosti je uklonjeno mnogo tipki, čak i kontrole za klima uređaj koje su sada stalno vidljive na zaslonu što ne smanjuje praktičnost. Također, zadržan je multifunkcijski kontroler za infotainment, što je mnogima praktičnije i sigurnije rješenje od “tipkanja” po dodirnom zaslonu.

image

BMW Serija 3

BMW

Novosti su i M Sport ovjes s čvršćim oprugama i amortizerima za agilnije vozne karakteristike te pomoćnik za vožnju unatrag. Također, uključeni su i drugi inteligentni sustavi za pomoć vozaču.

image

BMW The 8 X Jeff Koons

BMW

Pomoćnik za vožnju unatrag pamti pokrete upravljača u zadnjih 50 prijeđenih metara, a pritiskom na tipku, vozilo se automatski vraća istim putem i točno na prethodno prijeđenu rutu. To znači da čak i izazovne situacije poput uske ceste, slijepe ulice ili uskog parkirnog mjesta, ubuduće neće predstavljati nikakav problem. Vrlo zanimljivo i inteligentno rješenje, pogotovo za one koji nisu previše vješti prilikom vožnje unatrag. Tu je i BMW Digital Key, funkcija koja pametni telefon pretvara u digitalni ključ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:53