EV NOVITET

U Hrvatsku stigao Tesla Model Y s dosegom od 505 kilometara i cijenom od 499.990 kuna

Domaćim kupcima dostupne su dvije varijante, Long Range i Performance, pokretane s dva elektromotora, ukupne snage 350, odnosno 460 KS

Teslina obitelj u Hrvatskoj danas je dobila novog člana. Domaći zastupnik američke kompanije otvorio je prednarudžbe za Model Y koji će biti dostupan u dvije izvedbe, a isporuke kreću već za dva mjeseca.

image
Foto: Tesla

SUV novitet na domaćem tržištu postavljen je na platformu Modela 3 s kojim dijeli čak 75 posto komponenti, no zbog većih dimenzija Model Y nudi manji doseg, ali osjetno veću prostranost i komfor u kabini.

Hrvatski kupci mogu birati dvije varijante: Long Range i Performance, obje pokretane s dva elektromotora, baterijom kapaciteta 75 kWh i pogonom na sve kotače. Osnovna Long Range verzija naoružana je s 350 KS i 527 Nm okretnog momenta, do stotke stiže za 5,1 sekundu i bez punjenja prevaljuje 505 kilometara (WLTP).

image
Foto: Tesla

Snažniji Model Y Performance ima 460 KS i 640 Nm, do stotke stiže sekundu i pol brže, no uz 25 kilometara manji doseg.

Model Y u Long Range verziji dostupan je od 499.990 kuna, a u Performance izvedbi za 549.990 kuna.

image
Foto: Tesla

Lansiranjem novog modela Tesla će dodatno pojačati prisutnost na hrvatskom tržištu gdje je prošlog mjeseca zablježila rekordnu prodaju. Zahvaljujući državnim subvencijama na plug-in hibride i električne automobile, u mjesecu lipnju registrirano je čak 111 automobila sa značkom Tesle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:27