NIJE DOBRO PROŠAO

U Kaliforniji uhićen muškarac nakon što je ukrao i razbio BMW koristeći lažnu osobnu iskaznicu

Osim što je optužen za krađu dva vozila, sudjelovao je u nesreći crnim BMW-om, dva dana nakon što ga je ukrao

2021. BMW X5 M Competition

 BMW

Muškarac iz Kalifornije optužen je za krađu dva automobila iz autosalona u zaljevu San Francisca u razmaku od nekoliko dana koristeći lažne osobne iskaznice kako bi na prijevaru podnio zahtjev za kredit za kupnju vozila.

Kasnije identificiran kao Philip Cedric Espina, 24-godišnji muškarac optužen je da je otišao u zastupništvo u Walnut Creeku i koristio lažnu osobnu iskaznicu za kupnju crnog BMW-a. Nekoliko dana kasnije, bio je u galeriji Autobahn u Dublinu u Kaliforniji i "kupio" bijeli BMW, javlja KTVU.

image

2021. BMW X5 M Competition

BMW

"Tip je došao ovamo, dao nam lažne informacije i uzeo jedan od naših automobila. Banke su to odobrile. Sve je bilo u redu i provjereno", rekao je Matt Saatchi, generalni direktor jednog od zastupništva.

Espini je odobren zajam koji mu je omogućio kupnju vozila 13. lipnja. Na snimci nadzorne kamere koju je podijelio Saatchi, može se vidjeti čovjek, odjeven u crno, kako ulazi u zastupništvo u Dublinu s vozilom koje je navodno ukrao iz Walnut Creeka nekoliko dana ranije.

Međutim, taj tjedan je bio iznimno naporan za Espinu, jer je, osim što je optužen za krađu dva vozila, sudjelovao u nesreći crnim BMW-om, dva dana nakon što ga je ukrao. Policija ga je uhitila, a Saatchi ga je kasnije identificirao.

image

Galerija Autobahn, Dublin

Web Screenshot

Ali priča postaje još čudnija. Ured šerifa okruga Alameda rekao je da je Espina jamčevinom izašao iz zatvora isti dan kada je uhićen. Saatchi je rekao da muškarac ima još tri neriješena slučaja protiv njega koja se odnose na ukradena vozila i druge optužbe.

"Prilično smo frustrirani zbog automobila vrijednih 100.000 dolara (712.000 kuna). Ovo je velika krađa i tip je vani. Ne želim da se ovo dogodi nekom drugom. Nije u redu", rekao je Saatchi. Vlasnik prvog autosalona u međuvremenu je rekao da je njihov BMW vraćen s 15 aparata za izradu kreditnih kartica i oružjem u prtljažniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:41