PREUZELI KLJUČEVE

U potjeru s električnim autima: Austrijska policija obogatila vozni park modelima na struju

Električna vozila testirati će se u cijelom rasponu policijskih operacija, od patroliranja, zaštite mjesta nesreće do potjera
 BMI

Austrijska policija preuzela je ključeve 23 električna modela Volkswagen ID.3 i ID.4 u policijskim, ali i civilnim varijantama. U pilot projektu sudjeluje 20 policijskih postaja u Salzburgu, Donjoj Austriji, Beču i Tirolu, a cilj projekta je provjera praktičnosti takve vrste automobila u svakodnevnim policijskim zadacima.

‘Želimo ispitati postojeće mogućnosti za prelazak na vozila bez emisija. Ispitivanjem vozila s alternativnim oblicima pogona možemo steći potrebno iskustvo o tome može li se jamčiti besprijekorna uporaba i koji su posebni zahtjevi električnih auta potrebni za rad policije‘ - rekao je Franz Ruf iz policije.

image
BMI

Električna vozila testirati će se u cijelom rasponu policijskih operacija, od svakodnevnog patroliranja, zaštite mjesta nesreće do potjera.

Konkretno, treba provjeriti performanse, upravljanje punjenjem, ali i sigurnosna pitanja. Početak projekta planiran je za četvrti kvartal 2023. godine, a praktični test bi trebao biti gotov do kraja 2025. godine.

Analiza i obrada rezultata uslijedit će 2026. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:58