POZITIVNI REZULTATI

U siječnju zabilježen porast od 27,4 %: Renault na vrhu!

Najčešće pitanje na domaćem tržištu automobila u posljednjih mjesec dana bilo je možemo li potonuti još niže od uvjerljivo najgorih rezultata u posljednjem desetljeću. Nasreću, prije nekoliko dana stigao je negativan odgovor
 Željko Puhovski

Naime, u siječnju ove godine registrirano je 3315 novih automobila, što je čak 27,4 posto više nego u istom razdoblju lani, ali i 3,4 posto više nego u prosincu prošle godine.

Renault u vodstvu

Netipični rezultati za siječanj još ne mogu dati čvrstu potvrdu izlaska iz krize, no optimizma među zastupnicima ne nedostaje. Jedine mane odličnih siječanjskih rezultata mogu biti lukavost kupaca koji su pričekali ulazak u 2011. za registriranje svog vozila, ali i nepoznata količina flotne prodaje koja može stvoriti lažni dojam.

Iznenađujuće, najprodavanija marka u siječnju je bio Renault ispred Volkswagena, Opela i Škode . Glavni razlog takvog rasporeda snage je model Megane Generation koji su kupci zbog dobrog omjera uloženog i dobivenog objeručke prihvatili. U premium segmentu nema nikakvih potresa jer Audi, BMW i Mercedes ostvaruju zadane norme od 74, 67 i 56 registriranih modela, a uz tri Infinitija i jedan Lexus, zanimljiv je podatak o čak četiri registrirana Porschea.

Znakovi oporavka

Prošlogodišnje crnilo na tržištu novih automobila zamijenile su pozitivne vijesti, a veljača će dati konkretan odgovor na pitanje je li riječ o iznimci ili smo doista svjedoci pomaka s mrtve točke u domaćem svijetu automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:02