POGLEDAJTE VIDEO

Ubojica ruskih tenkova: Ukrajinka u Chevrolet Aveu raketnim bacačem brani Kijev

Bivša zastupnica u parlamentu danas zapovijeda protutenkovskom jedinicom
 Youtube/Screenshot

Nakon prvotnog šoka od naglog ulaska ruskih trupa u predgrađe Kijeva, Ukrajinci su uhvatili dah i postavili čvrstu liniju obrane glavnog grada. Ukrajinska prijestolnica pretvorena je u tvrđavu iz koje posljednjih dana kreću i žestoki protunapadi.

U gerilskoj borbi Ukrajinci se snalaze na razne načine, a jedan od predvodnika napada je do zuba naoružani, maleni Chevrolet Aveo.

Kako javlja Reuters, u diverzantskim akcijama u sjevernom predgrađu Kijeva za upravljačem Avea sudjeluje Tetiana Chornovol (42), bivša zastupnica u parlamentu, a danas časnica protutenkovskih jedinica koja zapovijeda postrojbom od 12 vojnika.

image

Tetiana Chornovol

Ukrinform/Avalon/Profimedia

Njezina specijalnost su bacači raketa, konkretno, Stugna-P, laserski sustav s dometom od 4000 metara koji može probiti oklop debljine do 80 cm.

Tetiana je otkrila kako izgleda njena svakodnevica: 'Branimo svoj grad čime god možemo, a moj Aveo je idealno rješenje za zasjedu ruskim oklopnjacima. Nedavno smo bili parkirani u drvoredu tri dana i isplatilo se, znali smo da će kolona na kraju krenuti cestom. Pogodila sam direktno u prvi tenk i raznijela ga, dijelovi su letjeli po šumi.

Nakon toga je ostatak ruske kolone zapucao prema nama, ali brzo su se povukli i pobjegli. Kijev nikada neće kapitulirati pred Rusima!' - poručila je Tetiana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 08:42