NOVI AUTOMOBILSKI DIV?

UDRUŽIVANJE RENAULTA I FIATA? U Renaultu potvrdili da su dobili ponudu od FCA grupe, uprava sazvala sastanak kako bi se postigao dogovor!

 Renault, Fiat, Auto klub

Ovaj vikend krenula su nagađanja o potencijalnom udruživanju Renaulta i FCA grupe, a sada je francuska kompanija potvrdila kako je dobila ponudu za spajanje u kojem bi vlasnička struktura bila 50/50. Navode kako će članovi uprave danas održati sastanak na kojem će naravno glavna tema biti potencijalno spajanje. „Renault grupa potvrđuje kako je dobila ponudu od FCA grupe o potencijalnom spajanju s udjelima vlasništva 50/50 posto. Naša uprava će održati sastanak nakon čega ćemo dati službeni izvještaj o ovoj temi”, izjavili su iz Renaulta, a prenosi Bloomberg. Prema njima, ova dva giganta raspravljaju o operativnom povezivanju koje bi moglo dovesti do potpunog spajanja. Prema navodima Bloomberga, ovaj sporazum trebao bi biti proveden bez Nissana i Mitsubishija koji su dio Renault Nissan Mitsubishi grupacije, što bi značilo da je Renault u pregovorima bez „odobrenja” Nissana i Mitsubishija.

Prve glasine govore kako bi se povezivanje trebalo dogoditi kroz 12 mjeseci. U svakom slučaju, uskoro bi trebalo biti poznato više detalja vezanih uz ove zanimljive navode. Činjenica je kako proizvođači shvaćaju da je udruživanje i dijeljenje tehnologija nužno ako žele smanjiti jedinične troškove i ostati operativni, pogotovo u doba kada nam slijedi era električnih automobila koji su iznimno skupi po pitanju razvoja...

Izvor: Bloomberg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:46