prisjelo im

Ukrali stari skupocjeni trkaći bolid pa ga ubrzo ostavili uz cestu i pobjegli. Razlog je logičan...

Pod pretpostavkom da ih uopće možete pokrenuti, stari trkaći auti imaju upravljačke sklopove kojima je teško upravljati

Brabham BT21

 YouTube Screenshot

Prošli tjedan ukraden je automobil iz skladišta u predgrađu Melbournea u Australiji. Sigurno razočaravajuće, ali ništa neobično s obzirom na to koliko se često taj zločin često događa u cijelom svijetu. Međutim, nije bila običan automobil, već neprocjenjivi trkaći bolid stare škole.

Kako je izvijestio ABC News, riječ je o bolidu Brabham BT21 iz 1960-ih, za koji se vjeruje da je jedan od samo šest postojećih, a koji je nekada vozio osobno Sir Jack Brabham.

Vlasnik Peter Williams planirao se natjecati s njim na lokalnoj utrci Phillip Island Classicu, petodnevnom povijesnom trkaćem događaju koji je započeo tog vikenda.

Ali, zanimljivo je da je policija pronašla automobil napušten samo nekoliko blokova od mjesta gdje je bio ukraden. Williams vjeruje da je lopove spriječila Brabhamova komplicirana procedura pokretanja. "Mislim da nisu znali kako uključiti sve prekidače da bi ga mogli pravilno pokrenuti i voziti", rekao je za ABC Radio Melbourne.

Čak i ako pretpostavimo da su uspjeli pokrenuti bolid koji vrijedi milijune kako treba, ti povijesni trkaći automobili obično imaju komplicirane pogonske sklopove kojima se prosječna osoba ne zna koristiti. Bez obzira na to što se dogodilo s automobilom, Williams je bio zahvalan što su mu ga vratili, iako razočaran što se njime neće moći utrkivati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:29