BOLJE NE MOŽE

ULTRALUKSUZNI TERENAC Mercedes-Maybach G650 Landaulet je najbolja i najluksuznija G-klasa ikad

Premda je stvoren za vozne parkove bliskoistočnih šeika, ruskih tajkuna i kineskih financijskih mogula, ovu će si G-klasu s dodatkom Landaulet i Maybach u nazivu navodno moći priuštiti tek 99 sretnika

Mercedes G-klase ima ugled nepoderivog 4x4 terenca koji se u prepoznatljivom kockastom obliku proizvodi već desetljećima, Landaulet je povijesna oznaka za najluksuznije izvedbe generacija S-klase s mogućnošću spuštanja krova za stražnji red sjedala, V12 motor oduvijek imaju samo najskuplje izvedbe Mercedesa, dok je Maybach (osim što je povijesna luksuzna marka koju je Mercedes svojevremeno oživio kao samostalni brend, pa ugasio) danas oznaka za najluksuznije izvedbe Mercedes limuzina, coupea i kabrioleta na osnovi aktualne S-klase.

Foto: carscoops

Kada se sve ovo spoji u jedno dobiva se automobil za fotografija. Zanimljivo je da su ove slike na internetu osvanule zahvaljujući nečijem propustu jer Mercedes upravo izbacuje teasere svoje zvijezde koja bi trebala zablistati sredinom ožujka na Salonu automobila u Ženevi.

Do tada ne raspolažemo nikakvim podacima, no prema fotografijama je jasno kako je riječ o dodatno povišenoj varijanti modela G500 4x4², no umjesto V8 motora ispod poklopca je ubačen V12 stroj koji prema nekim izvorima raspolaže s oko 630 KS. Usto od standardne se G-klase razlikuje i po drugačije riješenoj šasiji koja je za ovu priliku produžena kako bi putnici na stražnjoj klupi dobili još više prostora za noge, a pritom su kabina i putnički prostor potpun razdvojeni.

Mercedes

Sa službene pak strane Mercedes teaserima komunicira model Mercedes G65 AMG 4x4² Convertible koji predstavlja spoj postojećih modela Mercedes G63 AMG 6x6 i G500 4x4² s dodanim 6,0-litrenim V12 motorom s preko 600 KS. Dakle, iz Mercedesa najavljuju AMG, dok na fotografijama ovog 4X4 monstruma za pustinju i prašumu jasno vidimo oznake Maybacha. Kako bilo, od Mercedesa nas na salonu u Ženevi svakako očekuje veliko 4x4 iznenađenje…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 18:43