je li to zaslužio?

Umirovljenik prošao kroz crveno svjetlo kako bi propustio vozilo hitne pomoći, pa dobio kaznu

"Kasnio sam jednu sekundu prolazeći kroz semafor, ali mislim da su postojale legitimne olakotne okolnosti"

Frank Wallington

 Profimedia

Umirovljenik Frank Wallington (76) kažnjen je sa 100 funti nakon što je prošao kroz crveno svjetlo kako bi propustio vozilo hitne pomoći dok je vozio kući s pogreba rođaka.

Dvadeset godina nije dobio ni jednu, no sad je dobio kaznu nakon što je prošlog ožujka ustupio mjesto vozilu hitne pomoći u mjestu Radcliffe on Trent u Nottinghamshireu (Velika Britanija), piše Daily Mail.

Kamera ga je uhvatila kako prolazi kroz crveno svjetlo samo jednu sekundu nakon što su se promijenilo iz žutog. Naime, odlučio je tako osloboditi put vozilu hitne pomoći koje se približavalo iza njega s bljeskajućim plavim svjetlima, bojeći se da će usporiti hitnu medicinsku pomoć jer bi ostao ispred njih na jednoj traci. Smatrao je da nema drugog izbora nego pomaknuti se naprijed i pustiti da prođe.

image

Frank Wallington

Profimedia

Zato je ostao zapanjen kada mu je policija Nottinghamshirea izrekla kaznu od 100 funti i tri boda unatoč tome što je samo prednji dio njegovog BMW-a prešao bijelu crtu.

Žalio se na kaznu, ali je ostao bez odgovora gotovo godinu dana, a sada mu je rečeno da se mora pojaviti na prekršajnom sudu u Nottinghamu 14. veljače ako želi osporiti kaznu.

Rekao je: "Dobar sam vozač i uvijek sam imao potpuno čistu dozvolu. Ponosim se time što sam vrlo dobar vozač. Tretiraju me kao kriminalca, a nisam učinio ništa loše. Kažnjen sam jer sam učinio pravu stvar. Alternativa je bila blokiranje i usporavanje hitne pomoći koja je odgovorila na hitan slučaj".

image

Frank Wallington

Profimedia

Dodao je: "Ne mogu poreći da sam kasnio jednu sekundu prolazeći kroz semafor, ali mislim da su postojale legitimne olakotne okolnosti." Čini se da je "put u pakao" doista popločen dobrim namjerama...

Inače, kamere su u Britaniji pričvršćene na brojne semafore, a koje automatski fotografiraju sva vozila koja prolaze nakon što se upali crveno svjetlo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:28