AKTUALNO

UMJETNIČKO DJELO NA KOTAČIMA: Aston Martin predstavio novi Vantage s AMG motorom od 510 KS!

Ispod poklopca motora nalazi se 4,0-litreni V8 AMG motor snage 510 KS uparen s 8-stupanjskim ZF automatskim mjenjačem, a kasnije bi se u ponudi trebao naći i ručni mjenjač. Početna cijena iznosi 120 tisuća funti
 Aston Martin

Prošla generacija Aston Martina Vantage po mnogima je bila jedan od ljepših automobila na tržištu koji je odlično spajao luksuz, plemenitost i performanse. S nestrpljenjem smo očekivali nasljednika koji je danas napokon prikazan, a prema prvim slikama možemo zaključiti kako izgleda fenomenalno. Novi Vantage prvi je u nizu modela koje će Aston Martin predstaviti do 2021. godine. Naime, prema ambicioznom planu svakih 9 mjeseci će plasirati novi model na tržište. Ali vratimo se na prekrasni Vantage koji svojom pojavom oduzima dah, a usudili bismo ga se nazvati pravim umjetničkim djelom.

Foto: Aston Martin

Ispod poklopca motora nalazi se 4,0-litreni V8 AMG motor snage 510 KS uparen s 8-stupanjskim ZF automatskim mjenjačem, a kasnije bi se u ponudi trebao naći i ručni mjenjač. Iz Aston Martina napominju kako su motor postavili izrazito nisko zbog nižeg težišta, a napominju kako je postignut idealan raspored težine po osovinama u omjeru 50:50. Uz ukupnu težinu od 1530 kg (170 kg lakši od DB11) ubrzanje do stotke traje 3,6 sekundi, dok je maksimalna brzina 313 km/h. Vozači će moći birati između 3 načina rada: Sport, Sport Plus i Track. U unutrašnjosti odmah u oči upadaju neki elementi iz Mercedesa AMG GT, a tu je i sada već poznati upravljač neobičnog oblika kojeg smo već vidjeli kod drugih Astonovih modela. Novi Vantage za kupce će se boriti s modelima poput Porschea 911, Mercedesa AMG GT S, Jaguara F-Type...Početna cijena iznosi 120 tisuća funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:49