AKTUALNO

Uštedite gorivo: Google Maps predstavio ekološki prihvatljive rute za 40 europskih zemalja

Kako bi se uzela u obzir europska raznolikost izbora goriva, korisnici sada mogu odabrati kakvu vrstu vozila voze

Google Maps

 Ivan Lacković

Prije otprilike godinu dana, Google je uveo novu značajku za Maps koja je omogućila vozačima u SAD-u i Kanadi da traže najbržu rutu s najnižom potrošnjom goriva. Sada tvrtka to uvodi u Europi, a dolazi s nekoliko novih značajki.

Značajka, koja je uvedena u Njemačkoj prošlog mjeseca, sada će biti dostupna u 40 europskih zemalja, uključujući Francusku, Irsku, Poljsku, Španjolsku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Google je koristio podatke Nacionalnog laboratorija za obnovljivu energiju Ministarstva energetike i Europske agencije za okoliš za razvoj modela strojnog učenja za pronalaženje ruta koje troše manje goriva.

image

Google Maps

Web Screenshot

Kako bi se uzela u obzir europska raznolikost izbora goriva, korisnici sada mogu odabrati kakvu vrstu vozila voze kako bi dobili još učinkovitiju rutu. Značajka u obzir uzima stvari kao što su dizelski motori koji su najučinkovitiji pri brzinama na autocesti i hibridi koji su bolje prilagođeni gradskoj vožnji malim brzinama kako bi za vas odabrali najbolju rutu.

image

Google Maps

Web Screenshot

Google tvrdi da bi, na primjer, vožnji od Athlonea do Limericka u Irskoj, vozač mogao birati između rute koja je devet minuta brža ili one koja koristi gotovo 30 posto manje goriva. U SAD-u i Kanadi procjenjuje se da je uštedio više od pola milijuna metričkih tona emisija ugljičnog dioksida otkad je uveden, što je jednako uklanjanju 100.000 vozila s unutarnjim izgaranjem s cesta.

image

Google Maps

Web Screenshot

Uz opcije ruta, Google Maps također je uveo nove usluge za vozače električnih vozila. Upisivanjem "EV charging station" na Google Maps, ne samo da će vlasnici vidjeti koje su u blizini, oni će također dobiti korisne detalje kao što su vrste priključaka, brzine punjenja, pa čak i koji su priključci dostupni, u nekim slučajevima.

Ako želite potpuno izbjeći vožnju, također je poboljšao svoje upute za hodanje kako bi uključio AR strelicu u stilu video igre na zaslonu vašeg telefona koja će vas usmjeravati u pravom smjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:31