ZDRAVA KONKURENCIJA

Uzajamno poštovanje: Toyotin službeni muzej automobila je u svoju kolekciju dodao Hondu NSX

Ako vas je ova gesta iznenadila, treba napomenuti kako NSX nije prva Honda u Toyotinom muzeju automobila

Honda NSX u Toyotinom muzeju automobila

 Toyota Automobile Museum

Kad proizvođač automobila otvori muzej, uglavnom je on ispunjen njihovim automobilima. Neki od najpoznatijih muzeja uključuju GM Heritage Center, BMW Welt i Mercedes-Benz Museum. Postoje i oni koji su posvećeni isključivo jednom modelu, poput Nacionalnog muzeja Corvette u Bowling Greenu, Kentuckyju.

image

Honda NSX u Toyotinom muzeju automobila

Toyota Automobile Museum

Međutim, svijet je ispunjen iznimkama, a u ovom slučaju to su Henry Ford Museum u SAD-u i Toyota Automobile Museum u Japanu. To kažemo zato što ovi proizvođači automobila idu tako daleko da slave znamenite modele svojih konkurenata. Toyotin muzej nedavno je u svoju kolekciju dodao kultnog NSX-a, njihovog dugogodišnjeg rivala iz Honde.

image

Honda NSX

Toyota Automobile Museum

Pa, zašto je Honda NSX u Toyotinom muzeju? To je valjda jer Toyota vidi njen značaj. Suvremene recenzije o prvoj generaciji NSX-a ističu kako je mogućnost posjedovanja superautomobila on učinio 'mnogo manje stresnom'. Većina ispitivača u to vrijeme rekla je da je riječ o automobilu koji je 'oštar za vožnju zahvaljujući fino podešenoj šasiji', a s druge strane je 'ipak dovoljno udoban za svakodnevnu vožnju'.

image

Honda NSX u Toyotinom muzeju automobila

Toyota Automobile Museum

Ako vas je ova gesta iznenadila, treba napomenuti kako NSX nije prva Honda u Toyotinom muzeju automobila. U stvari, više njih je ušlo unutra prije njega, a uključuju Sport 500 roadster, maleni N360, te prvu generaciju Civica. Izlaganje različitih marki ono je što izložbe čini zanimljivijima, a u ovom muzeju čak možete vidjeti i neke nejapanske automobile, trkaće automobile, te reli legende iz prošlosti. Prema nama, riječ je o znaku uzajamnog poštovanja i zdrave konkurencije, i svakako se slažemo s time da NSX treba biti izložen u muzeju, bez obzira čiji je on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:47