FOTO, VIDEO

UŽIVO IZ COMA: SVJETSKA PREMIJERA šminkerskog T-Roca, novog Volkswagenovog aduta u klasi kompaktnih SUV-ova!

Na obali jezera Como u blizini Milana Volkswagen je večeras pokazao novi T-Roc. Mnoštvo tehnologije, skladni dizajn i širok izbor personalizacije glavna su "oružja" malog Volkswagenovog SUV-a postavljenog na platformu Audija Q2 u osvajanju ovog popularnog segmenta tržišta
 Zlatko Horvat

Klasa kompaktnih SUV modela svakim danom je sve natrpanija, a najnovija pridošlica je dugonajavljivani Volkswagenov T-Roc koji je svjetsku premijeru imao večeras u Italiji na obalama jezera Como. Riječ je o Volkswagenovom adutu u segmentu kojeg odlikuje najveći rast na tržištu.

T-Roc je postavljen na platformu Audija Q2, a u ponudi će biti velik broj benzinskih i dizelskih motora. Što se samog vanjskog dizajna tiče, dio dizajnerskih rješenja preuzima s većeg Tiguana, a zahvaljujući coupeovskoj liniji straga (viđenoj i kod Audija Q2) izgleda prilično skladno i mogao bi ostvariti odlične prodajne rezultate. Što se same prodaje tiče, T-Roc na naše tržište stiže u studenom.

Foto: Volkswagen

U unutrašnjosti dobro poznata priča kao i kod ostalih Volkswagenovih modela. Uz doplatu će se nuditi virtualni kokpit, a u središnjem dijelu dominira 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Naravno, tu je i dug popis tehnološke i sigurnosne opreme, od kojih izdvajamo sustav koji upozorava na sudar i automatski koči, adaptivni tempomat te sustav koji upozorava na vozačev umor.

Zlatko Horvat

Budući da s ovim modelom Volkswagen između ostalog cilja na mlađu publiku tu je i velik broj opcija personalizacije poput primjerice dvobojne karoserije.

Zlatko Horvat

Iako je riječ o malom SUV-u, većina budućih vlasnika ovaj će model koristiti isključivo za vožnju po asfaltu te će se odlučiti za verzije s prednjim pogonom. Ipak, u ponudi je i 4Motion pogon na sva četiri kotača. Vozači će moći birati između četiri načina vožnje: Comfort, Normal, Eco, Sport i Individual.

Zlatko Horvat

U ponudi će biti 6 motora, i to 3 benzinca i 3 dizelaša. Boje benzinaca brane 1,0-litreni (115 KS), 1,5-litreni (150 KS) i 2,0-litreni (190 KS) TSI motori. Na našem će tržištu vjerojatno biti popularniji dizelaši, od kojih se nudi 1.6 TDI (115 KS) te 2.0 TDI (150 KS i 190 KS). Javnost će imati prilike vidjeti T-Roc na salonu automobila u Frankfurtu.

Zlatko Horvat
Naš novinar Zlatko Horvat na premijeri novog T-Roca u talijanskom Comu iznio je i prvi dojam - "VW je nakon Aertona s novim T-Rocom pokazao da ponovo želi raditi upečatljive automobile lišene dosadnih linija, dakle automobile u koje će se ljudi na cesti zagledati..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2023 04:31