ISTRAŽIVANJA OTKRIVAJU

VEĆINA VOZAČA DILJEM SVIJETA NE ŽELI SVOJE DIZELAŠE I BENZINCE MIJENJATI ELEKTRIČNIM AUTOMOBILIMA: Ispunite anketu i recite nam svoje mišljenje!

 
 Tesla

Nedavno smo pisali o istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji od strane Select Car Leasinga, prema kojem čak 60 posto Britanaca u idućih 10 godina neće kupiti električni automobil zbog nedostataka koje u njima vide. Sada dolaze rezultati novih istraživanja koji dodatno potvrđuju ovu priču. Naime, više od 80 posto vozača u Njemačkoj i Kini bi (prema rezultatima istraživanja njemačke tvrtke za proizvodnju autodijelova Continental), ostalo vjerno benzinskim i dizelskim motorima, prenosi Hina. Rezultati su još "dramatičniji" u SAD-u gdje su se uvijek preferirali veliki benzinski motori - više od 90 posto ispitanih je na pitanje bi li ostali vjerni benzinskim odnosno dizelskim motorima odgovorilo sa "da" ili "najvjerojatnije".

Tesla

"Kad se radi o izboru pogona današnji vozači konzervativni su i oslanjaju se na dokazanu tehnologiju", kaže predstavnik tvrtke Andreas Wolf.

A izgleda kako su na promjenu prvi spremni Japanci, no u i dalje niskom postotku. Naime, četvrtina ispitanika izjavila je kako bi mogli prijeći na električare.

Dakle, iako su trenutno "u modi", jasno je kako električne automobile čeka dugi put da dođu u privatno vlasništvo većine stanovnika. Britanci su, u anketi koju smo već analizirali, kao glavne nedostatke električara naveli mali doseg, predugo vrijeme punjenja i mali broj punionica, preskupu početnu cijenu i manjak ponude.

Pula, 260515.
Na parkiralistu Karolina danas je svecano otvorena prva stanica za punjenje elektricnih vozila u Puli pod nazivom e-Spot MAX. koja uz sigurnog rukovanje omogucava punjenje vozila za dva najcesca standarda  dugotrajnog i brzog punjenja. U punionicu su investirali austrijska tvrtka Elsta Mosdorfer i hrvatska InfoArt. Punjenje auta je besplatno do kraja godine.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / HANZA MEDIA / CROPIX

To su stavke koje će proizvođači morati popraviti ako misle s električarima parirati klasičnim benzinskim i dizelskim modelima. Ono što nas zanima je kako razmišljaju domaći vozači. Pozivamo vas da u našoj anketi odgovorite na pitanje i kažete nam svoje mišljenje o zamjeni benzinca ili dizelaša električnim automobilom.

Izvor: Hina

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:34