NOVI STANDARD

Velika Britanija: ‘Nove zgrade moraju imati ugrađene elektro instalacije za električna vozila’

Velika Britanija nastoji učiniti punjenje električnih automobila jednostavnim kao punjenje konvencionalnih automobila gorivom

Punjenje električnog automobila

 Profimedia

U naporima borbe protiv klimatskih promjena, premijer Velike Britanije Boris Johnson potvrdio je najnoviju strategiju – u novim domovima i zgradama od iduće godine potrebno će biti ugraditi punionice za električna vozila.

U govoru na godišnjoj konferenciji Konfederacije britanske industrije, premijer Velike Britanije trebao bi objaviti i zakon koji će pokrenuti ‘revoluciju‘ električnih automobila. Naime, novoizgrađene kuće, supermarketi i radna mjesta po zakonu će trebati sadržavati punionice, dok će nekretnine koje su u fazi renoviranja također biti prisiljene izvršiti nadogradnju.

image

Premijer Velike Britanije Boris Johnson

Profimedia

‘Zahtijevat ćemo da novi domovi i zgrade imaju punionice za električna vozila, uz još 145.000 mjesta za punjenje zahvaljujući ovim propisima‘, rekao je premijer Johnson. ‘Ulažemo u nove projekte za pretvaranje energije vjetra u vodik, a plan ulaganja od deset točaka već su pokrenula oko 90 milijardi funti ulaganja privatnog sektora‘.

Downing Street je ovaj potez označio kao ‘vodeći‘ u svijetu, u kojem Velika Britanija nastoji učiniti punjenje električnih automobila jednostavnim kao punjenje konvencionalnih automobila gorivom. Vođa laburista Sir Keir Starmer iskoristit će svoje obraćanje na konferenciji kako bi obećao fiskalnu disciplinu.

image

Punionice električnih automobila

Profimedia

‘Laburisti će osnovati Ured za vrijednost za novac. Baš kao što vi provjeravate troškove svog poslovanja, mi ćemo učiniti isto u ime javnosti koja plaća porez‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:54