AKTUALNO

Velika obljetnica: Peugeot 26. rujna slavi 210 godina smionosti, strasti i inovativnosti marke

U Hrvatskoj će Peugeot također slaviti organizacijom brojnih digitalnih evenata, izlaganjem automobila te nagradnom igrom
Peugeot 210 godina
 Peugeot

Ove godine tvrtka Peugeot slavi 210 godina postojanja. Sve je započelo 26. rujna 1810. godine kad je tvrtka pod nazivom Peugeot Frères Aînés službeno osnovana novčanim pologom upisanim u registar Terre Blanche u gradiću Hérimoncourt u departmanu Doubs nedaleko švicarske granice. Prije nego li su krenuli izrađivati automobile, tvrtka Peugeot izrađivala je čelične okove za krinoline nakon čega kreću u mobilnost s biciklima i automobilima.

image
Peugeot 210 godina
Peugeot

Za veliku obljetnicu dizajneri studija Peugeot Design Lab osmislili su specifičan logotip povodom proslave 210. godina marke. Lav, simbol marke, prikazan je bočno i naglašen je strelicom. To se odnosi na najstariji postojeći Peugeot logotip (registriran 1858.) koji simbolizira tri kvalitete Peugeot pile proizvedene na samim počecima marke: fleksibilnost, otpornost zuba i brzina rezanja. Strelica simbolizira brzinu, a natpis « 210 godina » odnosi se na povijest marke, ali i na budućih 210 godina. Crne i bijele boje naglašavaju umjerenost i štedljivost, lajtmotiv marke Peugeot.

image
Peugeot 210 godina
Peugeot

U Hrvatskoj će Peugeot također slaviti: primjerice, bit će izložen novi SUV Peugeot e-2008 u City Centar One West do 10. listopada, kada će ga zamijeniti Peugeot e-208, dok će izložba Peugeot i novi Peugeot 208 GT Line biti postavljena od 16. - 26. rujna 2020. Posjetitelji tijekom rujna mogu sudjelovati u nagradnom natječaju «Vikend u Peugeotu», a sretan dobitnik bit će objavljen 2. listopada 2020.
Isto tako, na društvenim mrežama će 26. rujna na sam 210 rođendan biti prikazan film o povijesti marke.
Svjetsku kampanju na društvenim mrežama povodom rođendana, na Instagramu, Facebooku i Linkedinu obilježit će hashtag #210YEARSWITHPEUGEOT.

image
Peugeot 210 godina
Peugeot

Tijekom rujna, javnost će imati i mogućnost odabira najupečatljivijeg Peugeota u posljednja dva stoljeća samo s jednim pobjednikom. Po završetku ovog natjecanja, ekipe dizajna Peugeot, predvođeni direktorom Matthias Hossannom, rade na iznenađenju koje će biti otkriveno tijekom listopada i koje će bez sumnje biti novi dragulj povodom 210. godina postojanja marke. Vrhunac proslave, bit će dva ekskluzivna digitalna događaja 24. rujna za medije i koncesionare.
Nadalje, posjetitelji će moći tijekom rujna i listopada posjetiti Musée de l’Aventure PEUGEOT u Sochaux-u po simboličnoj cijeni od 1€. Riječ je o jednom od najpoznatijih mjesta u istočnoj Francuskoj koji svjedoči o dva stoljeća industrijskoj sagi marke.

image
Peugeot 210 godina
Peugeot

Smješten u Sochauxu, muzej svjedoči o proizvodnji Peugeota od 1810. do današnjih dana. Virtualni posjet muzeju potražite na adresi youtube.com/watch?v=6UU_0SP_STs. Od 2. do 4. listopada u okolici Sochauxa također će biti vrlo živo: održat će se International Aventure Peugeot Meeting. Ovaj izniman događaj, rezerviran za članove Aventure Peugeot, okupit će tijekom tri dana 130 ekipa na reliju od 300 km.

image
Peugeot 210 godina
Peugeot

Ojačan tehnološkom ofenzivom i elektrifikacijom svoje game, Peugeot ulazi u eru energetske tranzicije s entuzijazmom.
Izazovan i vrhunski dojam u vožnji, profinjen dizajn i beskompromisna kvaliteta temeljna su obećanja Marke njezinim kupcima te doprinose emocijama koje izaziva svaki model. Sjedinjujući učinkovitost, stav i emocije Peugeot ima ambiciju biti prvoklasan mainstream proizvođač automobila.

image
Peugeot 210 godina
Peugeot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:24