STIŽE 2025. GODINE

Veliki povratak kultnog kupea: Opel Manta nišani Volkswagen ID.4 i Kiju EV6

Bit će smještena na STLA Medium platformu Stellantis grupacije, a za pogon su predviđena dva elektromotora ukupne snage 400 KS

Manta ElektroMOD

 Opel

Opel Manta bila je pojam sportskog automobila iz vremena kad su dostupni coupe modeli harali europskim tržištem. Atraktivan sportski coupe s motorom sprijeda i stražnjim pogonom bio je pravi šmekerski automobil.

image

Manta ElektroMOD

Opel

Iako Opel skriva konkretne detalje, čelnik kompanije potvrdio je da će nova Manta biti potpuno električan model koji stoji u planu za 2025. godinu.

image

Manta ElektroMOD

Opel

'Nova Opel Manta će ponovno biti vrlo emotivan automobil i to s električnom snagom koja će pružati prvoklasno ubrzanje. Manta će pružati čisti užitak u vožnji. Izgradit ćemo fascinantnu, zapanjujuće prostranu novu generaciju - izjavio je prvi čovjek Opela Uwe Hochgeschurtz.

image

Manta ElektroMOD

Opel

Prema posljednjim informacijama, Manta će biti smještena na STLA Medium platformu Stellantis grupacije, a za pogon su predviđena dva elektromotora ukupne snage 400 KS. Konačan izgled nije poznat.

image

Manta ElektroMOD

Opel

Mantini konkurenti bit će Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 i Volkswagen ID.4. Ili njihovi nasljednici u 2025. godini.

U friškom priopćenju Opela navodi se i da će nove generacije modela Crossland i Insignia također biti potpuno električne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:08