AKTUALNO

Veliki Valentino Rossi najavio odlazak u mirovinu: ‘Ovo je moja posljednja sezona u Moto GP-u‘

"Težak je to trenutak i tužan. Sljedeće godine moj će se život promijeniti, bilo je to jako dugo putovanje", izjavio je
Valentino Rossi

Jedan od najvećih uopće, deveterostruki svjetski prvak u motociklizmu Talijan Valentino Rossi "Il Dottore", (42) danas je na konferenciji za medije na Spielbergu u Austriji uoči Moto GP utrke za Veliku nagradu Štajerske potvrdio odlazak u mirovinu.

''Rekao sam da ću tu odluku donijeti nakon iduće sezone, ali već sam odlučio. Na kraju ove sezone idem u mirovinu. Ostavljam se onog što sam radio 30-ak godina. Nažalost, započinjem posljednju polovicu sezone kao vozač MotoGP -a. Težak je to trenutak i tužan. Sljedeće godine moj će se život promijeniti. Bilo je to jako dugo putovanje, ali jako, jako zabavno", rekao je vozač Yamaha-SRT momčadi, koji je u karijeri slavio naslove prvaka u klasama do 125 i 250 ccm prije nego što se prebacio u najjaču klasu i u njoj uzeo sedam titula.

image
46 Rossi Valentino (ita), Petronas Yamaha SRT, YZR-M1, action during the 2021 Moto GP Motul TT Assen Grand Prix Netherlands, Dutch Grand Prix from June 25 to 27, 2021 on the Assen circuit, in the Netherlands - Photo Studio Milagro/DPPI,Image: 617895880, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out Hungary Out, Model Release: no, Credit line: GIGI SOLDANO/AFP/Profimedia
GIGI SOLDANO/AFP/Profimedia

Podsjetimo, Rossi se natječe u motociklizmu još od 1996. godine, u 26 sezona sakupio je 414 nastupa, a u bogatoj karijeri upisao je ukupno 115 pobjeda na trkalištima, od kojih 98 u Moto GP-u, a na postolju se našao 235 puta. Iduća utrka i ujedno posljednja za Rossija na rasporedu je 14. studenog na trkalištu u Valenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:15