WRC CROATIA RALLY

Video/Drama na prvom brzincu: Pogledajte dramatično izlijetanje vodećeg relijaša u poretku WRC-a

Gledatelji su snimili i trenutak izlaska iz smrskanog automobila Kalle Rovanpere i suvozača Halttunena
Kalle Rovanpera, izlijetanje
 Facebook screenshot Hrvoje Dodigović

Današnji prvi brzinac Croatia Rallyja Rude - Plešivica obilježilo je izlijetanje mlade finske reli zvijezde Kalle Rovanpere (20) koji je izletio u zavoju na petom od ukupno 6,8 kilometara brzinca.

Njegove su ambicije bile velike s obzirom na to da je ove godine vodeći u ukupnom poretku, premda bez slavlja i u Hrvatsku nije stigao tek sudjelovati.

Međutim, u jednom zavoju sletio je s ceste, a kako se vidi na snimkama izgledalo je to dosta dramatično. Gledatelji su odmah priskočili u pomoć, međutim iz potpuno smrskane trkaće WRC Toyote izašao je kao i njegov suvozač Jonne Halttunen bez ozljeda. Nedugo nakon izlijetanja Rovanperä se oglasio na Twitteru i Facebooku kako je dobro.

Na istom zavoju problema je imao i Sebastien Ogier također u Toyoti, no uz malo "plesa" spretno je svladao taj izazov što možete pogledati OVDJE.

Generalno, kao što smo mogli čuti, većina vozača je asfalt na prvoj dionici proglasila "pre glatkim", a to što je bio i vlažan, dodatno je otežavalo vožnju.

Rovanpera je napisao na svom Facebook profilu: "Super sam iznerviran, cijela dionica otvaranja bila je super klizava i mučili smo se s puno podupravljanja. Pokušavao sam voziti brzo, ali na ovom brzom desnom zavoju, potpuno je nestalo "gripa"i odletjeli smo u drveće. Stvarno mi je žao ekipe, ovo je bila moja greška i naučit ću iz ovoga. Mehaničari će provjeriti auto da vidimo da li se može poraviti za sutra!

Ovaj udes svjedoči tome koliko je danas visoka razina sigurnosti po pitanju konstrukcije zaštitnog kaveza. Kako je to izgledalo iz vozačkog sjedala pogledajte na snimci s kamere instalirane u bolid OVDJE

Mladi Finac može nastaviti utrku, međutim teško da će suci njegov bolid proglasiti sigurnim za nastavak natjecanja ako će se uopće popravljati, što znači da je za Rovanperu natjecanje za poziciju najboljeg praktički završilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:36