MONDIAL DE L'AUTO

VIDEO: EKSKLUZIVNO IZ FRANCUSKE Naši reporteri u Parizu: Pogledajte najveće zvijezde najveće svjetskog salona, svi su gledali u novi BMW i Mercedes!

 
 BMW /

Pariz je ponovo centar svjetske autoindustrije! Najvažniji svjetski salon u drugoj polovici godine koji se održava bijenalno i izmjenjuje s onim u Frankfurtu, salon automobila u Parizu ili Mondial, jutros je otvorio vrata. Prvo danas i sutra za oko deset tisuća novinara iz cijelog svijeta koliko ih se akreditiralo za automobilsku feštu u halama izložbenog centra Paris Expo na Porte de Versaillesu, pa idućih deset dana za posjetitelje.

Premda je Mondial već tradicionalno pozornica ponajprije domaćih francuskih proizvođača koji ovdje izlažu najbolje od najboljeg što imaju, ove je godine situacija ponešto drugačija, a najveće zvijezde dolaze iz asortimana BMW-a i Mercedesa koji su ovdje doveli brojne novitete koji u prodaju kreću odmah ili tijekom iduće godine.

Foto: Reuters, Zvonimir Jurčić, Daimler AG

Francuzi su doveli pak brojne koncepte koji će pokazati kako će izgledati naša automobilska budućnost, poput Peugeota e-Legend koncepta, ili Renaultovog koncepta velike luksuzne limuzine EZ-ULTIMO.

Usto, Toyota, Lexus, Kia, Hyundai, Suzuki, Škoda, Seat, Audi... također imaju što pokazati pa ostanite s nama jer se na licu mjesta nalaze naši reporteri koji će vas tijekom dana izvještavati o svim novitetima.

Sudeći prema prvom dojmu i prvih nekoliko premijera, očekuje nas vrlo uzbudljiv automobilski događaj!

Naš reporter Zvonimir Jurčić u obilasku izložbenog centra Paris Expo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:35