YIPPEE KI-YAY!

Video: John McClane se vratio i ponovo umire muški, ali ovaj put u reklami za akumulatore

U reklami za akumulatore John McClane ne može pokrenuti auto pa kreće u potragu za novim akumulatorom
Die Hard
 Advance Auto Parts

Bruce Willis se vratio u ulozi čuvenog policajca John McClanea iz serije filmova Umri muški, no samo na dvije minute. I to je nešto nakon gotovo desetljeća od posljednjeg filma Dobar dan za umiranje (A Good Day to Die Hard). U reklami za akumulatore John McClane ostaje na cjedilu jer ne može pokrenuti auto pa kreće u potragu za novim. Dok hoda prema trgovini dijelova Advance Auto Parts, primjećuje Thea (Clarence Gilyard Jr.) iz originalnog filma u gostionici.

image
Die Hard
Advance Auto Parts

Tada kreće drama: odjednom se nalazi u okruženju negativaca pa prolijeće kroz izlog trgovine kako bi pobjegao, usput kupuje DieHard akumulator i bježi kroz otvor za ventilaciju u stropu. Potom je ponovo na ulici gdje ga udara limuzina koju vozi nitko drugi do Argyle (De’voreaux White).

Nakon kratke potjere s kišom ispaljenih metaka od strane zlikovaca, dvojac se vraća do McClaneova automobila, gdje akumulatorom udara negativca kojeg mu usput propucaju. Međutim i takvim uspijeva pokrenuti automobil te još i baciti bombu u bager iz kojega mu prijeti Theo. Dok u autu bježe s poprišta sukoba koji ostavljaju za sobom u vatrometu, Argyle ukrade McClaneovu kultnu izreku "yippee ki-yay".

Iako nije pravi film Umri muški, reklama nije loša s dijalozima i tipičnim McClaneovim sarkastičnim rečenicama te iz filma prepoznatljivim gestama i mimikama lica. Za svoju "rolu" u reklami za DieHard akumulatore Willis je izjavio: "Advance je ovome pristupio poput filma - scenarij je pametan, produkcija intenzivna, a spot zabavan. To očekuju obožavatelji ‘Umri muški".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:51