NOVO IZNENAĐENJE

Video: Lamborghinijev trkaći odjel priprema predstavljanje svog drugog samostalnog modela

Lamborghini Squadra Corse priprema nešto vrlo posebno, čini se da je riječ trkaćem Huracanu.
Projekt Squadra Corse
 Youtube Screenshot

Prošle godine, Lamborghinijev odjel za utrke Squadra Corse, predstavila je SC20, speedster za dizajnom po mjeri i 6,5-litrenim V12 koji se može pronaći ispod poklopca Avendator SVJ Roadstera. Trkaći superautomobil sposoban je proizvesti 770 KS (566 kW) i 719 Nm okretnog momenta, a sada Lamborghinijeva trkačka divizija radi na svojoj sljedećoj kreaciji.

Iako pojedinosti o novom misterioznom projektu Squadre Corse još uvijek ostaju u tajnosti, kratki video najave sugerira da je riječ o track-only izvedbi Huracana Evo. Lamborghini obećaje da će njegov "najnoviji motosport automobil ponuditi iskustvo bez presedana". Video nam dopušta "škicnuti" na nove agresivne aerodinamičke komponente Huracana.

Zadnjim krajem dominira ogroman spojler i difuzor, a na krovu je vidljiv otvor koji optimizira protok zraka. Prednja i zadnja svjetla su redizajnirana, a video nam dopušta i čuti zvuk prirodnog V10 motora.

S obzirom na to da je Squadra Corse već radila na cestovno homologiranom Huracanu STO, ne očekujemo da će ova izvedba biti legalna na cesti. Umjesto toga, ovo je najvjerojatnije Lamborghinijev novi trkaći automobil, no ostaje nejasno u kojoj će se klasi natjecati.

image
Projekt Squadra Corse
Youtube Screenshot

Trenutno, Squadra Corse se s Huracanom natječe na međunarodnim natjecanjima u klasi GT3 i seriji Super Trofeo. Uz to, treba navesti kako je Lamborghini nedavno proslavio proizvodnju 400. Huracana GT3, stoga bi ovaj misteriozni projekt mogao predstavljati prekretnicu.

Huracan Evo GT3 koristi isti 5.2-litreni atmosferski V10 kao i njegov cestovni brat, a kako bi udovoljio GT3 propisima, izlazna snaga je ograničena na oko 580-ak KS. Ako novi trkaći Huracan ne bude ograničen moto-sport propisima, trebao bi proizvoditi znatno više konjskih snaga od cestovne verzije Huracana Evo, koji na cestu isporučuje 640 KS (471 kW) i 600 Nm okretnog momenta.

image
Projekt Squadra Corse
Youtube Screenshot

Nećemo morati još dugo čekati da saznamo sve informacije o projektu Squadre Corse, s obzirom na to da je Lamborghini obećao da će se novi superautomobil "uskoro utrkivati" na stazama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:02