PRISJELI MU RAŽNJIĆI

Video: Na teži način shvatio da korištenje Lamborghinija Aventadora kao roštilja nije dobra ideja

Snimka prikazuje muškarca kako drži ražnjić s komadom mesa uz završetak ispuha dok druga osoba "turira"
Lambo u plamenu
 Youtube screenshot

Već nekoliko godina internet zapljuskuju bizarni video uraci na kojim vlasnici super automobila pokušavaju ispeći komade mesa plamenom ispuha. Očito da je trend i dalje popularan u Kini gdje je jedan takav pokušaj završio katastrofom i velikim troškom.

Video snimljen u Changshau, glavnom gradu kineske provincije Hunan prikazuje muškarca kako drži ražnjić s komadom mesa uz završetak ispuha Lamborghinija Aventadora dok druga osoba "turira" moćni stroj talijanskog super auta izazivajući plamen.

Poznato je da 6,5-litreni atmosferski V12 Aventadora lako "ispaljuje" plamen i u početku videa sve izgleda u redu na radost kineskih veseljaka, vlasnika super auta, ali sve dok se iz motora nije počelo dimiti, a ispod auta izlijevati rashladna tekućina. To sugerira da je od topline pukao spremnik, ili crijevo rashladne tekućine uslijed turiranja.

Međutim, stvari su mogle biti i puno gore. Prije nekoliko godina Lamborghini je opozvao model Aventador, jer je postojala opasnost da kod punog spremnika i vožnje automobila na limitu (ili turiranja) pare goriva mogu doći u kontakt s vrućim ispušnim plinovima i izazvati požar. U svakom slučaju, ovdje šteta nije mala i dobro je da nije izbio požar koji je mogao zahvatiti superautomobile u blizini poput La Ferrarija i drugih Aventadora...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2022 09:30