FOTO, VIDEO

VIDEO: NE TRAŽI PAUZE, NE IDE NA BOLOVANJE NITI SE RAZBOLJEVA Ovo je Fordov robot dostavljač koji obavlja dostave od vrata do vrata u autonomnom autu

 
 Ford

Sajam elektroničke opreme CES u Vegasu privukao je i ove godine veliki broj proizvođača automobila koji su prikazali svoju tehnologiju budućnosti. Među njima je i Ford koji je prikazao neobičnog asistenta ljudima u proizvodnji, ali i kupcima.

Riječ je o – robotu. Napravljen je u suradnji s kompanijom Agility Robotics, a koristit će se za dostave dijelova unutar proizvodnih pogona, ali i za općenite dostave od vrata do vrata.

Naime, kao što znamo, u Fordu naveliko rade na razvoju autonomnih automobila koje će između ostalog koristiti za dostave. Ipak, kada automobil parkira pred kuću, potrebno je proštetati dvorištem do ulaznih vrata (ili u slučaju stambene zgrade stepenicama se popesti do kata na kojem je kupac), a upravo će taj dio posla odrađivati spomenuti "Digit" robot ljudskog oblika.

Ford

Pritom će sve informacije putem clouda dobiti od autonomnog automobila, a sposoban je nositi teret težine do 18 kg. Uz to, može se penjati po stepenicama, ali i balansirati ravnotežu po neravnom terenu kao i izbjegavati prepreke po putu.

kupci koji su naručili dostavu tako će je preuzeti upravo od robota koji ne traži plaćene prekovremene niti napojnicu. Nekima odlična stvar, a za neke pomalo zastrašujuće iskustvo u kojem paket preuzimate od robota koji se zatim udaljuje, ulazi u autonomni automobil i nastavlja svoj „posao”.

Naravno, na CES-u je demonstrirano i kako Digit robot funkcionira što možete pogledati u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:14