KAKAV STROJ!

Video: Ovaj Mitsubishi Evo IX sa 715 KS ‘riga vatru‘, a do stotke ubrzava za 3.1 sekundu

Mitsubishi Evoodel devete generacije vjerojatno spada u kategoriju najekstremnijih Evolutiona ikad
Mitsubishi Lancer EVO IX
 Youtube Screenshot

Tužno je što se legenda relija prestala proizvoditi prije šest godina, ali barem je 'otišao sa stilom'. Lancer Evolution Final Edition proizvodio je 307 KS (226 kW) zbog svojeg turbopunjenog 2,0-litrenog motora, no čekajte da vidite za što je sposoban ovaj Evo IX.

image
Mitsubishi Lancer EVO IX
Youtube Screenshot

Riječ je o modificiranom četverocilindrašu koji proizvodi nevjerojatnih 715 KS (526 kW) i pritom kroz ispušne cijevi 'puca' vatru. Ovaj model devete generacije vjerojatno spada u kategoriju najekstremnijih Evolutiona. Standardnih 2,0-litre povećane su do 2,3-litre, a ugrađena je kovana radilica i osnažen donji dio. Naravno, tu je i ogromni turbopunjač koji je djelomično zaslužan za ove brojke.

image
Mitsubishi Lancer EVO IX
Youtube Screenshot

Nevjerojatna snaga usmjeruje se putem mjenjača s pet brzina na sva četiri kotača, koji bez problema gube trakciju na više okretaja. Pri većim brzinama, sustav pogona na sva četiri kotača dobro služi čudovišnom Mitsubishiju. U videu možemo vidjeti nekoliko sprinteva, a prvi od njih pokazuje hvatanje stotke za samo 3,1 sekundu.

Međutim, ono što je zaista zadivljujuće je sprint od 50 km/h do 275 km/h, kojeg Evo IX obavlja u samo 23 sekunde. Digitalni brojčanici s desne strane otkrivaju sve – ovaj automobil je ozbiljno brz. Iako Eva više nema, ovakvi videozapisi dokazuju da nije zaboravljen. Uvjerite se sami:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:59