FORMULA 1

VIDEO: OVAKO IZGLEDA VOŽNJA Formule 1 s novom halo zaštitom! Šef Mercedesa nezadovoljan: "Dajte mi motornu pilu i odrezat ću taj nepotreban dio"!

 
 Youtube screenshot

Nova sezona F1 kuca na vrata. Svi novopredstavljeni bolidi 25. ožujka naći će se na startu nove sezone u Australiji. A ove godine očekuju nas mnoge promjene. Nakon što je objavljeno da ode ove sezone više nećemo gledati atraktivne grid djevojke na startu, još jedna novost je halo zaštita oko koje su mišljenja podijeljena. Dok je neki smatraju odličnim potezom koji će povećati sigurnost, postoje i oni koji ne dijele to mišljenje.

Najdalje je otišao direktor Mercedes tima Toto Wolff koji je izjavio: Nisam impresioniran s ovakvom zaštitom, daje mi motornu pilu i odrezat ću je. Smatram kako o sigurnosti svakako treba razmišljati, ali ovo nije dobro rješenje. Osim što nije estetski dobro riješeno, povećava masu automobila, a tu je i problem težišta bolida". U svakom slučaju, kada krene sezona vjerojatno će biti još komentara o ovom sustavu. A dotad pogledajte kako iz vozačke perspektive izgleda vožnja sa spomenutom zaštitom:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:34