IMA SE MOŽE SE...

VIDEO: Ovako izgleda zabava u jednom od najrjeđih i najskupljih Ferrarija. Drift u Monzi SP2 od 2 milijuna dolara na ledu je upravo to!

 
 Instagram

Nema krova, nema ni skupi luksuzni interijer - Ferrari SP2 Monza je primjerak limitirane serije modela iz Maranella, a na ovoj seriji kratkih videa s Instagrama snimljenih u blizini talijanskog Belluna na passo Giau vidimo kako može izgledati vlasništvo nad takvim biserom. Dakle ne u garaži već vani, na cesti, ledu, bilo čemu... Samo nek se vozi!

Instagramer PowerslideLover pokazao je tako svoj show u ovom rijetkom Ferrariju u talijanskim Dolomitima.

Podsjetimo se, specijalni modeli Monza SP1 i SP2 iz serije "Icona" rađenih po narudžbi pokazani su prošle godine na salonu u Parizu a izrađeni su na osnovi modela 812 Superfast.

Tako SP1 na vagu donosi tek 1500 kg i ima samo jedno sjedalo dok SP2 ima dva sjedala i 20 kg više, a oba dolaze bez krova i vjetrobrana po uzoru na vintage trkaće Ferrarije prohujalih vremena.

Do stotke tako SP2 stiže za tek 2,9 sekundi kao i 812 Superfast i može voziti do maksimalnih 300 km/h zahvaljujući 6,5-litrenom atmosferskom V12 stroju od 810 KS i 720 Nm najvećeg okretnog momenta.

Izradit će se tek 499 jedinica s cijenom od najmanje 2 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:29