IZVJEŠTAJ SA ZAVRŠNE DIONICE

VIDEO: Ovako je izgledao put sa Gumballom po Albaniji i Grčkoj iza monstruoznog kamiona sa 16,5-litrenim dizelašem snage 625 KS opremljenim rotirkama

Donosimo dojmove sa završne dionice Gumballa od Tirana do Atene i Mykonosa.
 Youtube screenshot

Gumball 3000 prije nekoliko je dana završio na Mykonosu. Luda skupina od 150 automobila projurila je 5000 kilometara dugom dionicom od Rige do Mykonosa, a mi donosimo dojmove našeg reportera Crospottera13 sa završne dionice puta, od Tirane do Atene i Mykonosa.

Za izlaz iz Tirane bilo je predviđeno da se Gumballerima dodijeli policijska pratnju koja će ih odvesti sve do granice sa Grčkom. Budući da smo samo pratioci ove eksluzivne karavane nismo bili sigurni hoćemo li upasti u grupu pod pratnjom pa smo odlučili samostalno krenuti iz Tirane put Atene, i to kojih pola sata prije Gumballera. Nakon otprilike 100 i nešto kilometara vožnje prošao nas je Mercedes Actros u pratnji E-klase AMG, prvi tim koji je također krenuo prije službenog starta. Riječ je o njemačkoj ekipi "Masters of Speed" koji su ove godine ujedno osvojili i nagradu za najbolji tim. Oni su poznati po tome da su na gotovo svakom "checkpointu" prvi, a svake godine dolaze s impresivnim automobilima. Prošllih su godina uz AMG GT vozili i Mercedese G 6X6 te 4X42. Ove su godine svojim kamionom s ugrađenim rotirkama i zastrašujućom trubom „čistili“ su sve aute ispred sebe (što se može vidjeti u videu).

Mi smo to iskoristili pa samo, prateći kamion i E-klasu AMG vrlo brzo stigli do granice sa Grčkom. Dvojac iz E-klase AMG na granici je izašao iz automobila i sa zanimanjem pogledao naš auto , upitao otkud smo te nam uz oduševljenje dao naljepnice svog tima.

Crospotter13

Na preostalih 700 kilometara moglo se uživati u odličnim cestama i vrhunskim pejzažima. U prijestolnici Grčke boravilo se samo jednu noć, a tada je uslijedio završni, revijalni dio, vožnja od Atene, točnije luke Pirej do otoka Mykonosa. Tamo su Gumballeri imali završni party, humanitarnu večer te dodjelu nagrada.

Crospotter13

Ovako je izgledala ciljna ravnina na Mykonosu:

Ovogodišnje izdanje bilo je 19. po redu, a impresivnih autiju po običaju nije manjkalo. Uz rijetki SLS Black Series, Porsche 918 te Mercedes SLR-McLaren, najviše je pažnje ipak plijenila originalna Lancia 037 koja se natjecala u Grupi B. Popričali smo s vlasnikom i uskoro donosimo njegove dojmove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:01