AKTUALNO

VIDEO: PREDSTAVLJEN NOVI VRUĆI HYUNDAI! najbrži i30 Fastback N debitirati će idućeg tjedna u Parizu!

 

Nakon što nas je Hyundai i30 N oduševio zvukom i ponašanjem u vožnji, korejski proizvođač sada je objavio slike i specifikacije novog i30 Fastback N modela. Riječ je dakle o sportskoj "N" verziji Fastback modela koja će debitirati na salonu automobila u Parizu idući tjedan. Za premijeru automobila odlučili su napraviti i jedan "pothvat" - oborili su svjetski rekord u vožnji od Rima do Pariza.

Za upravljačem je bio Gabrielle Tarquini koji je odvozio rutu u vremenu od 8 minuta i 18.49 sekundi. Kako? Pa, u pitanju nisu Rim i Pariz kakve znamo, već isti naziv nose i dva susjedna sela u Danskoj između kojih su se na zatvorenoj dionici obračunali već spomenuti Tarquini i Neuville. Naravno, za upravljačem novog i30 Fastback N modela. Pogledajte video:

Ispod poklopca motora se, baš kao i u hatchback verziji nalazi 2,0-litreni turbobenzinac od 250 KS, odnosno 275 KS u Performance izvedbi. U Hyundaiju navode kako su ubrzanja ostala ista, pa tako slabija verzija do stotke stiže za 6,4 sekunde, dok Performance izvedba stotku hvata za 6,1 sekundu. Naravno, i ovaj model ima "čarobni" N prekidač koji dodatno ukrućuje ovjes i upravljač te otvara klapne na ispušnom sustavu, čime je zabava u vožnji zagarantirana. Vozaču se još nude i Eco, Normal, te Sport način vožnje.

Foto: Hyundai

Prednji dio izgleda kao i kod i30 N, dok se na stražnjem dijelu ističe novi difuzor, dvostruki nastavci ispušnog sustava i novi spojler. Korejski proizvođač odlučio je predstaviti automobil u sivoj boji koja je nešto rezerviranija od svjetlo plave boje koja je službena "launch" boja za i30 N. Kao što smo već najavili, Hyundai će ovaj automobil predstaviti već idući tjedan u Parizu kada će biti poznati detalji poput cijene i datuma dolaska na naše tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:29