CRNO NA BIJELO

Video: Predstavljena osvježena Tesla Model S Plaid. Testirano i ubrzanje od 0-100 km/h

Iz Tesle su izjavili kako će EV dohvatiti stotku za 1,99 sekundi, ali izgleda kako je ta tvrdnja malo iskrivljena
Tesla Model S Plaid
 Youtube Screenshot/DragTimes

Krajem prošlog tjedna Tesla je službeno i ekskluzivno predstavila dugo očekivani Model S Plaid, a događaju su prisustvovali samo oni koji su automobil naručili. Jedan od njih bio je Youtuber DragTimes koji ga je imao priliku osobno provjeriti.

image
Tesla Model S Plaid
Youtube Screenshot/DragTimes

Premijera je započela ulaskom Elon Muska s Model S Plaidom na pozornicu, nakon čega je vlasnik kompanije govorio o raznim poboljšanjima koja su na automobilu napravljena. Odmah nakon toga, Youtuber uskače na suvozačevo mjesto kako bi snimio Plaidovo ubrzanje.

image
Tesla Model S Plaid
Youtube Screenshot/DragTimes

Naime, Tesla je javnosti izjavila kako će EV dohvatiti stotku za 1,99 sekundi, ali izgleda kako je ta tvrdnja malo iskrivljena. Tijekom testa, Modelu S Plaid potrebno je bilo 2,74 sekunde da dostigne 60 milja na sat (96 km/h), međutim, u obzir treba uzeti kako su u automobilu taj trenutak bile tri osobe, što je svakako malo utjecalo na rezultat.

image
Tesla Model S Plaid
Youtube Screenshot/DragTimes

Kasnije u videu imamo priliku vidjeti razgovor s nekim Teslinim inženjerima koji objašnjavaju novu arhitekturu tri elektromotora koje Plaid koristi. Osim toga, izgleda kako je unutrašnjost temeljito osvježena u odnosu na prethodnu verziju Modela S. 'Kontroverzni upravljač izgleda nepraktično za upotrebu, kao što smo i očekivali', istaknuo je Youtuber. Također, pozornost je pridodana novom softveru infotainment sustava.

image
Tesla Model S Plaid
Youtube Screenshot/DragTimes

Prilikom događaja Musk se osvrnuo na cijene osvježene Tesle. Osim što je kompanija odustala od planiranog Plaid + modela, početna cijena Plaida povećana je za 10.000 američkih dolara (8,2%), dovodeći je do ukupne cijene od 129.000 dolara (797.155 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:49