SRAZ TITANA

Video: Trenutak istine, evo je li novi BMW M3 bolji sportaš od Alfa Romea Giulije Quadrifoglio!

Kod oba automobila ubrzanje do 100 km/h iz stajanja traje 3,9 sekundi i imaju automatske mjenjače
BMW M3 vs. Alfa Romeo Gulia Quadrifoglio

Prve recenzije kontroverznog BMW-a M3 dostupne su ovih dana, a protom je ekipa s YouTube kanala Piston Heads već odradila i prvu usporedbu s jednom od najboljih sportskih limuzina posljednjih godina, Alfom Romeo Giulia Quadrifoglio.

Prestižnija varijanta M3 Competition sa stražnjim pogonom ( u ponudi i XDrive) izgleda iznimno mišićavo i dinamično bez obzira na "mega bubrege" upitne estetike i čisti je germanski antipod prekrasno stiliziranoj Talijanki.

BMW pogoni 3,0-litreni M TwinPower Turbo redni šestcilindraš koji u varijanti Competition isporučuje 510 KS i 650 Nm dok Alfin 2,9-litreni Bi-turbo V6 postiže također 510 KS, ali 600 Nm najvećeg okretnog momenta što je za 50 Nm manje nego kod BMW-a.

Kod oba automobila ubrzanje do 100 km/h iz stajanja traje 3,9 sekundi te se snagu i moment na stražnju osovinu prebacuju putem pravog automatika, a ne automatiziranog mjenjača s dvije spojke.

Jedan od prvih komentara u vožnji novog M3 modela je kako je njegov ovjes iznimno krut čak i u postavki vožnje "Comfort" dok u modovima "Sport" i "Sport +" sve djeluje još tvrđe. Što se tiče doživljaja u vožnji dojmovi su kako je M3 vrlo, vrlo brz automobil, međutim bez one prave zvučne kulise kakva bi se očekivala kod ovakvog jurišnika.

S druge strane, u usporedbi s prethodnom generacijom M3, novi model je bitno upravljiviji automobil koji pruža profinjenije iskustvo vožnje.

Ima li ovako naoružani Bavarac šanse protiv etablirane Talijanke doznajte u videu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:41