DA, I TO POSTOJI

VIDEO: upoznajte ljude-noseve zahvaljujući kojima Audi miriši tako kako miriši! U timu je 5 članova, a kriteriji su iznimno strogi

 
 Youtube screenshot

Kod kupnje ili samog razgledavanja novog automobila posebno je zadovoljstvo otvoriti vrata i osjetiti miris njegov automobila. Mnogi se slažu da je riječ o jednom od najboljih mirisa koji povezuju sa uspjehom što je i logično. A u Audiju su sada objavili i detalje i predstavili svoj tim "nosova" koji se brinu da novi automobili mirišu onako kako bi trebali. "Nasenteam" kako ga zovu u Njemačkoj sastoji se od niza stručnjaka, a sami tim je aktivan od 1985. godine. Cilj je analiza i kontrola materijala i kemikalija koje se koriste pri proizvodnji i koje pritom moraju biti neutralne. Tim od 5 članova zatim ocjenjuje miris elemenata na skali od 1 do 6, pri čemu je 6 nepodnošljiv miris dok je 1 najbolji mogući rezultat. Niti jedan element neće proći ovaj test ako dobije ocjenu 4, 5 ili 6, dakle samo ocjene ispod 4 dolaze u obzir.

Na čelu ovog tima je Heiko Lüßmann-Geiger koji se ovime bavi još od 2000. godine! Kaže kako miris novog automobila upotpunjuje cijeli doživljaj kupnje i vožnje, a moramo se složiti kako je to istina. "Na vrhu ove hijerarhijske piramide je blagostanje kupca, na koji utječe i sam miris automobila "- nadodao je.

Nakon testa mirisa modeli mogu izaći iz tvornice, a zanimljivo je kako u Audiju ponekad dovode nasumične tvorničke modele koji su već na cesti nazad u laboratorij kako bi provjerili je li sve u redu s mirisima i materijalima. To se zove posvećenost detaljima! Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:19