NAKON 50 GODINA

Video: Veliki povratak legende - Opel pokazao teaser električne Mante u restomod izvedbi!

Ovaj GSe ElektroMOD nije prvi pokušaj njemačkog proizvođača u području električnih coupea, već je led probijen modelom Elektro GT
Opel Manta GSe ElektroMOD
 Opel Youtube screenshot

Opel je odlučio oživjeti duh originalne Mante iz 1970. godine u modernoj izvedbi, ali naravno, kako je to u trendu, kao električnu restomod preradu.

U slučaju realizacije projekta, kojeg nam je Opel pokazao teaser, restomod pod imenom Opel Manta GSe ElektroMOD zadržao bi dizajn svog pretka iz sedamdesetih, uz moderne preinake poput LED prednjih svjetala koje prate dizajn karakteristične Vizor prednje maske, kakva se već koristi na Mokki i Crosslandu.

Tehničke specifikacije još uvijek ostaju nepoznanica, no s obzirom da je cilj cijelog projekta odavanje počasti legendarnoj Manti, očekujemo da će električni motor pokretati stražnje kotače.

Ovaj GSe ElektroMOD, doduše, nije prvi pokušaj njemačkog proizvođača u području električnih coupea, već je led probijen Elektro GT-om prije 50 godina.

image
Opel Manta 1
Opel

Samo ime ElektroMOD nadahnuto je Opelovim električnim automobilom, koji je u svoje vrijeme hvatao stotku za pristojnih šest sekundi, što je omogućeno parom električnih motora od kojih je svaki proizvodio 118 KS. Električna baterija proizvedena od nikla i kadmija omogućila je domet od 44 kilometara konstantnom vožnjom od 100 km/h.

image
Opel Electro GT
Opel

Opel u budućnosti planira elektrificirati svaki svoj model do 2024. godine, a već je započeo s Corsom (Corsa-e), Combom (Combo-e), Zafirom (Zafira-e), Vivarom (Vivaro-e) i ostalim plug-in hibridima. Predstavljanje Mante GSe ElektroMOD očekuje se u narednim danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2022 15:54