ATRAKCIJA NA ULICAMA

VIDEO: ZA 3,3 SEKUNDE DO VOZAČKE! Bili smo s kandidatima koji polažu vozački na ulicama Splita u najbržem automobilu autoškole u Hrvatskoj

 
 Facebook

Autoškola Marušić iz Splita gdje kandidati mogu birati sportske automobile poput VW Golfa GTI ili ekstremnog coupea BMW M2 i do sad je glasila kao "najbrža" u zemlji, a nedavno su to i potvrdili, uvrstivši u flotu vozila za polaganje vozačkog ispita potpuno novi Porsche 911 Carrera 4S (992).

Riječ je o najnovijoj generaciji čuvenog sportskog coupea s motorom od 450 konjskih snaga koji ga preko pogona na sva četiri kotača katapultira do maksimalnih 306 km/h.

Pritom do 100 km/h iz stajanja stiže za dva treptaja oka - za 3,3 sekunde!

Neobičnom prizoru na Splitskim ulicama dosad su već svjedočili mnogi, jer jedan Porsche 911, i to najnoviji, s pločom s natpisom "Autoškola" na krovu ne viđa se često.

No nije riječ o šali - premda će mnogi kazati kako Porsche nije primjeren za učenje vožnje i polaganje vozačkog ispita i da na cesti s registarskim oznakama ST XXXX ST izgleda kao "prank", u autoškoli Marušić doista možete polagati na sportskom Porscheu vrijednom 1,5 milijuna kuna.

Posjetili smo ih na poligonu autoškole na Poljudu gdje su kandidati tog dana učili svakodnevne situacije iz prometa te slalom vožnju.

"Ovdje se bavimo obukom kandidata. S obzirom na to da je ukinut zakon s ograničenjem snage motora za mlade vozače vidjeli smo priliku da naši kandidati još dok su svježi na vlastitoj koži iskuse što znači voziti tako snažan automobil", rekao nam je Marin Stipičić, instruktor i stručni voditelj u auto školi Marušić.

Facebook

Dodao je i kako "postoji dosta velik broj kandidata koji polože vozački ispit na slabijem automobilu, a kod kuće ih čeka bitno snažniji, pa smo mislili kako je dobro da prije samostalne vožnje iskuse maksimum snage ispod svog stopala".

Rekao je i da su iznenađeni velikim interesom za polaganje na Porscheu 911, kojeg u autoškoli imaju priliku isprobati svi kandidati, a pritom je cijena jednaka kao i za druge automobile u njihovoj floti te u drugim autoškolama, a iskustvo je nezamjenjivo.

Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:04