NIJE ODUŠEVIO

VIDEO: ŽIVI LI U NJEMU DUH NESRETNE PRVE A-KLASE? Premda je u slalomu sjajan, novi Mercedes CLA pao je na testu izbjegavanja sjevernog jelena!

 
 Youtube screenshot

Unatoč atletskom izgledu, nova generacija Mercedes-a CLA, koja se baš poput svog prethodnika, temelji na arhitekturi A-klase s prednjim pogonom (4Matic uz doplatu) na testu KM77 nije uspio proći tzv. test sjevernog jelena, ili standardni sigurnosni test naglog izbjegavanja prepreke na cesti zakretanjem upravljača te povratkom na pravac.

Test je izveden pri brzini od 76 km/h, a Mercedesa CLA bilo je doslovno posvuda. Točnije, bilo je potrebno mnogo pokušaja, tri različita vozača i na koncu, manja brzina od 66 km/h da CLA uspješno prođe test.

Mercedes

Više je razloga što atraktivni Mercedes nije prošao test ekipe iz KM77, poput nedovoljnog prianjanja i oklijevanja ESP-a kako navode.

Ispod poklopca testiranog primjerka našao se 1,3-litreni benzinski motor sa 163 KS (161 HP / 120 kW).

Nakon CLA, na red je došla CLA Shooting Brake izvedba s 2,0-litrenim dizelašem od 150 KS te istim gumama, Bridgestone Turanza T005 225/40 19, a rezultat je bio nešto bolji.

Ipak, na stazi pripremljenoj za slalom CLA se pokazao bitno boljim. Ponašanje je opisano kao okretno i stabilno s vrlo dobrim upravljanjem i bez potrebe za uključivanjem elektroničkih pomagača pri umjerenim brzinama.

Živo nas zanima kako će na istom testu proći BMW Serije 2 Gran Coupe, također s prednjim pogonom...

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2023 18:49