ČEKA SE U REDU

VIDEO:O NJOJ BRUJI CIJELI ZAGREB! Kupili smo mandarine od Kristine, odnedavno za vozače na najslađem dijelu Stare samoborske. Prave su! Neretvanske...

 
Kristina
 Zvonimir Jurčić i Marko Miščević

Čeka se u redu. Kupci su gotovo isključivo muškarci, a za parkiranje automobila traži se mjesto više. Štand s neretvanskim mandarinama smješten uz Staru Samoborsku cestu u Bestovju na vrlo frekventnom mjestu blizu rotora i nedaleko mosta koji ga spaja sa Zagrebom, ovih je dana najpopularnije mjesto na kojem staju vozači koji se zateknu u blizini. I ne samo u blizini kako smo se uvjerili na licu mjesta.

Zvonimir Jurčić

I mi smo krenuli iz redakcije iz centra grada prema Bestovju. Sjeli smo u testni Lexus i krenuli kušati te mandarine, o čijoj se slatkoći gradom priča već nekoliko dana, ali i zbog fotografija prodavačice koje su napravili kupci i namjernici, a koje vjerojatno i vama već drugi dan zasipaju Viber i WhatsApp.

Dočekala nas je simpatična 20-godišnja Kristina Penava, inače Rabljanka, a premda je bilo već 15 sati, promet nesnosan, a ona na štandu u dimu i buci automobila, sa smješkom nas je uslužila.

Zagreb, 021019
Prodavacica mandarina na Samoborskoj cesti.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
CROPIX

Iza nje se već nalazila veća hrpa praznih kutija za mandarine pa nam je rekla kako je to već sasvim uobičajeno te da dnevno od 9 do 19 sati ode i 300 kilograma opuzenskih mandarina.

Zagreb, 021019
Prodavacica mandarina na Samoborskoj cesti.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
CROPIX

No, teško smo mogli zadržati njenu pažnju jer je imala pune ruke posla, a kada je mladić samo izašao iz automobila i pitao može li napraviti selfie s njom samo se nasmijala, pristala i potom nam rekla da se to stalno dešava. "To da stalno netko trubi kad prođe već sam se navikla, a evo sad su se već pojedinci kao što vidite došli i fotkat, a kad već pitate, sudara još nije bilo", govori nam uz smijeh.

Uostalom kako to izgleda kod Kristine na štandu s proizvodima OPG-a iz doline Neretve pogledajte u našem videu.

Definitivno, ovih dana nije lako biti vozač na Staroj Samoborskoj.

Tko zna, možda i vas odjednom uhvati želja za mandarinama...

Zvonimir Jurčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 11:02