PO UZORU NA BMW

VIJESTI IZ MAZDE KOJE ĆE POZDRAVITI SVAKI LJUBITELJ AUTA Za dvije godine nova 'Šestica' stiže s rednim šestakom, stražnjim pogonom i coupe verzijom!

 
Ilustracija Mazda Vision Coupe 2017.
 Mazda

Mazda se već sada jako fokusirala na iduću generaciju modela 6, a prema najavama iz krugova bliskim japanskom proizvođaču idući model bit će veliki korak naprijed.

Magazin Car & Driver, naime, izvještava kako bi iduća generacija Mazdinog sedana trebala stići krajem 2022. godine i slijediti BMW-ovu formulu.

Prema njihovom izvoru, novi model će voziti na potpuno novoj platformi s pogonom na stražnje kotače i uzdužno postavljenim motorom.

Zasad se još ne zna mnogo, no može se očekivati kako je riječ o rednom "šestaku" sa SkyActiv-X tehnologijom i 48-voltnim mild-hibridnim sustavom.

Ilustracija Mazda Vision Coupe 2017.
Mazda
Ilustracija Mazda Vision Coupe 2017.

Zanimljivo, Car & Driver navodi kako bi se šestocilindrični motor mogao koristiti i u Lexus modelima IS i RC iduće generacije koji također na tržište stižu za dvije do tri godine.

Što se tiče nove Mazde 6 očekuje se da će automobil izgledom povući inicijalni dizajn koncepta Vision Coupe koji je predstavljen na Salonu automobila u Tokiju prije tri godine, a koji je usprkos nazivu, zapravo sportska limuzina s četverim vratima.

Ilustracija Mazda Vision Coupe 2017.
Mazda
Ilustracija Mazda Vision Coupe 2017.

Trenutačno nema riječi o detaljima, ali koncept je predstavljao elegantan coupe s četverim vrata i četiri sjedalice u kabini. Serijski će model sigurno će biti nešto ublaženijih sportsko elegantnijih linija i sa stražnjom klupom za pet osoba.

Dobra vijest: postoji velika vjerojatnost da bi Mazda6 sljedeće generacije mogla nastupiti i kao pravi coupe s dvojim vratima.

To je svakako odlično, a na taj bi se način napokon popunila praznina u gami Mazde nastala umirovljavanjem modela RX-8, a koji bi umjesto rotacijskog motora, baš poput sedana vozio s rednim šesterocilindrašem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:41