pogld u budućnost

Više futuristički i moderniji? Ovako Toyota zamišlja Land Cruiser u novoj, elektrificiranoj eri

Toyota je na Tokyo Mobility Expo jednom od glavnih automobilskih događaja u Japanu, pokazala nekoliko koncepata budućnosti

Toyota Land Cruiser SE (koncept)

 Toyota

Toyota je na sajmu Tokyo Mobility Expo, jednom od glavnih automobilskih događaja u Japanu, predstavila nekoliko koncepata budućnosti. Svi su usmjereni na električne pogone, što je znak da i Toyota sve odlučnije ide u razvoj naprednih električnih platformi.

image

Toyota Land Cruiser SE (koncept)

Toyota

Nove generacije bit će predstavljene oko 2026. godine, a na ceste će stići svi koncepti od sportskog SUV-a do dvosjeda. Najnoviji koncept je električni Land Cruiser. Ovaj kultni SUV jedan je od svjetski najpoznatijih modela japanskog brenda, a električna verzija će zasigurno biti samo jedna od izvedenica u budućnosti.

image

Toyota Land Cruiser SE (koncept)

Toyota

U usporedbi s modelom posljednje generacije, koji je dizajniran u retro stilu, električni koncept je puno futurističkiji i modernijeg dizajna. Za sada znamo da je koncept dugačak 5,15 metara, širok 1,99 metara i visok 1,7 metara. Međuosovinski razmak je 3,05 metara. Ove dimenzije predviđaju veliko vozilo koje premašuje današnji europski prosjek.

image

Toyota Land Cruiser SE (koncept)

Toyota

Vozilo ima tri reda sjedala, ali ostali detalji još nisu poznati. Toyota nije otkrila tip baterija i kapacitet baterija, barem za sada. Japanci su već najavili da će njihova nova generacija baterija biti tanja i energetski učinkovitija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:44